PEC Zwolle haalt Kastaneer terug naar Nederland

Reacties

Gervane Kastaneer staat de komende seizoenen onder contract bij PEC Zwolle. Het wordt voor de aanvaller zijn vijfde club in Nederland sinds hij debuteerde in het profvoetbal, na FC Dordrecht, ADO Den Haag, FC Eindhoven en NAC Breda.

PEC Zwolle haalt Kastaneer terug naar Nederland
© Pro Shots

PEC neemt Kastaneer (25) transfervrij over van Coventry City, waar zijn contract aan het begin van deze maand in onderling overleg werd ontbonden. De aanvaller met 48 Eredivisie-wedstrijden op zijn cv tekent voor twee seizoenen in Overijssel, met een optie voor nog een jaar. Kastaneer en trainer Art Langeler kennen elkaar al, de aanvaller werkte diverse duels in Jong Oranje af toen Langeler daar coach was.

Technisch manager Mike Willems legt de op website van PEC uit waarom Kastaneer gehaald is. 'Met Gervane voegen we een aanvaller toe die op alle drie de posities voorin uit de voeten kan. Hij is fysiek sterk en heeft een constante drang naar voren. Daarmee past hij uitstekend in het voetbal dat wij komend seizoen willen spelen.'

Buiten zijn duels in Nederland om speelde Kastaneer de afgelopen jaren in het buitenland voor clubs als 1. FC Kaiserslautern, Heart of Midlothian en dus Coventry City. Bij laatstgenoemde club speelde Kastaneer samen met voormalig PEC-speler Gustavo Hamer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.