PEC Zwolle en Heracles Almelo: in historisch opzicht elkaars gelijke

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. PEC Zwolle-Heracles Almelo is het laatste Eredivisie-duel op zaterdagvond.

PEC Zwolle en Heracles Almelo: in historisch opzicht elkaars gelijke
 
Speelronde5
Aftrap20.45 uur
ScheidsrechterJeroen Manschot

• PEC Zwolle leed afgelopen week op bezoek bij Ajax de eerste verliesbeurt van dit seizoen en stond voorgaand aan deze speelronde negende. Ook Heracles Almelo verloor tijdens de vorige speeldag tegen een topclub (Feyenoord) zijn ongeslagen status.

• In het verleden stonden PEC Zwolle en Heracles Almelo vooral in de Eerste Divisie veel tegenover elkaar. Op het hoogste niveau prijkte deze wedstrijd pas vijf keer tussen de affiches. PEC zegevierde eenmaal, Heracles veroverde twee keer de volle buit en tweemaal voegden beide teams een punt toe na de onderlinge confrontatie.

• In de recente periode is Heracles een heuse angstgegner voor PEC Zwolle. De KNVB-bekerwinnaar van 2014 veroverde in de afgelopen vijf duels slechts één punt tegen de equipe uit Almelo.

PEC Zwolle verloor vorige week van Ajax.

• Op de Eredivisie-ranglijst aller tijden doen PEC Zwolle (639 punten) en Heracles Almelo (637 punten) nauwelijks voor elkaar onder.

• Ryan Thomas veroverde tijdens de eerste vier speelrondes liefst 38 keer het balbezit, meer dan welke veldspeler ook in de Eredivisie.

• Voor John van 't Schip lonkt een primeur. De oud-international kan de eerste PEC Zwolle-trainer worden die zijn eerste drie Eredivisie-thuisduels in winst omzet.

Heracles onderuit tegen Feyenoord.

• Maakt Brahim Darri eindelijk een einde aan zijn droogteperiode? De aanvaller van Heracles wacht inmiddels al 24 Eredivisie-wedstrijden op een treffer. Op 6 november 2016 liet Darri zich voor het laatst fêteren als doelpuntenmaker.

• Tim Breukers gaat op voor zijn tweehonderdste wedstrijd in de Eredivisie. De verdediger werkte van de huidige Eredivisie-spelers de meeste duels af zonder daarin te scoren.

De laatste vijf edities van PEC Zwolle-Heracles Almelo:

SeizoenUitslag
2012/130-3
2013/141-1
2014/154-2
2015/161-1
2016/171-2
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.