PEC Zwolle heeft zaterdag een punt gepakt tegen Heracles Almelo. Spits Mike van Duinen was opnieuw belangrijk tegen de nummer vier van de Eredivisie.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 1
Heracles Almelo

Zwolle begon sterk aan de wedstrijd. Na een goede aanval in de tweede minuut kreeg Younes Namli al een grote kans op de openingstreffer, maar hij raakte de bal niet goed. Bij het eerste grote gevaar van Heracles was het wel raak. Brandley Kuwas schoot van grote afstand uit een vrije trap op de lat, waarna Adrián Dalmau uit de rebound de bal in het lege doel kopte.

Het spel golfde op en neer in de eerste helft. Heracles werd dreigend via gedeeld Eredivisie-topscorer Kristoffer Peterson, terwijl Zian Flemming aan de andere kant vlak voor rust de paal raakte na een goede actie van Van Duinen.

Adrián Dalmau viert zijn openingstreffer met Alexander Merkel en Dario van den Buijs.

Na de pauze kreeg Heracles al snel een grote mogelijkheid om de score uit te breiden. Jesper Drost brak door en wilde de bal breed leggen op Kuwas, maar Thomas Lam voorkwam een tweede doelpunt voor de bezoekers. Daarna schoof Zwolle langzaamaan weer op en was de ploeg al gevaarlijk via Namli.

In de 73ste minuut viel de gelijkmaker. Kingsley Ehizibue kreeg een uitstekende pass van Flemming en bediende Van Duinen met een lage voorzet, waarna de spits koel raak schoof. Daarmee is Van Duinen betrokken bij zes van de tien doelpunten van PEC Zwolle dit seizoen. Bovendien blijft Heracles zijn favoriete tegenstander: de aanvaller scoorde in zijn carrière zeven keer tegen die ploeg, verdeeld over vier verschillende clubs.

De 1-1 was het signaal voor Zwolle om op jacht te gaan naar een zege. Maximilian Rossmann moest twee keer achter elkaar een schot van Flemming blokken en daarna kreeg Lam uit een corner ook een goede kans op een treffer. Maar de club uit Almelo hield stand, waardoor er geen winnaar kwam. Heracles komt daardoor op twintig punten, evenveel als nummer drie Feyenoord. PEC Zwolle staat met elf punten op plek elf.