PEC maakt einde aan het bekersprookje van Kraay en Cuijk

Aan het bekersprookje van het JVC Cuijk van trainer Hans Kraay jr. is woensdagavond een einde gekomen in het IJsseldelta Stadion. Waar de Topklasser eind vorig jaar nog met 2-1 te sterk was voor MVV Maastricht, bleek PEC Zwolle nu duidelijk wel een maatje te groot: 5-1.

PEC Zwolle wacht in de Eredivisie alweer negen wedstrijden op een overwinning, maar kende geen enkele moeite om Cuijk te verslaan. Al na twintig minuten stond de ploeg van trainer Ron Jans op een ruime 3-0 voorsprong. Opmerkelijk genoeg kwamen al die treffers voort uit een standaardsituatie.

De Zwollenaren sloegen op die manier drie keer toe met Cuijk-keeper Joris van Gerwen in een onfortuinlijke hoofdrol. In de derde minuut beoordeelde hij een vrije trap van Bart van Hintum verkeerd en ruim een kwartier later zag hij bij een corner een poging van Ryan Thomas de bal via zijn schouder in het doel verdwijnen. Tussendoor profiteerde Maikel van der Werff (op de foto links met Fred Benson) na een afgeslagen vrije trap ook al van de chaos in de Cuijk-defensie.

Schroom
Na de openingsfase besloot de huidige nummer twee van de Topklasse Zondag de schroom van zich af te gooien. De ploeg van Kraay creëerde een handvol mogelijkheden en kreeg in de zeventigste minuut loon naar werken, toen Kevin van Veen via de onderkant van de lat schitterend raak schoot uit een vrije trap: 4-1.

Omdat aan de andere kant de ingevallen Denis Mahmudov, voor de winterstop nog actief in de Topklasse Zaterdag bij Excelsior '31, de eerste twee doelpunten namens zijn nieuwe werkgever maakte, kwam PEC geen enkel moment meer in de problemen. Net als vorig seizoen plaatste de Eredivisionist zich daardoor voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi.