PEC legt Ligeon vast en hoopt drietal langer te binden

Reacties

Ruben Ligeon heeft weer een club. De 25-jarige Amsterdammer tekent voor tweeënhalf jaar bij PEC Zwolle en kan dit weekend al debuteren tegen zijn oude club NAC Breda.

PEC legt Ligeon vast en hoopt drietal langer te binden

De vleugelverdediger was de laatste weken al op proef in Overijssel en ging ook mee op trainingskamp naar Spanje. Daar maakte hij een dermate goede indruk op de technische staf, dat hij per direct aan de selectie wordt toegevoegd. Ligeon kan zaterdagavond al zijn debuut maken als PEC het in eigen stadion opneemt tegen NAC.

De Amsterdammer, die in Nederland eerder actief was voor Ajax, NAC Breda, Willem II en FC Utrecht, zat sinds deze zomer zonder club. Hij liet destijds zijn contract bij het Slowaakse Slovan Bratislava ontbinden. PEC was al langere tijd op zoek naar een defensieve versterking. Door de blessure van Dico Koppers hadden de Zwollenaren vooral op de vleugels weinig opties. Aanvoerder en van origine rechtsback Bram van Polen, speelt dit seizoen geregeld aan de linkerkant. Kingsley Ehizibue is dit seizoen eerste keuze aan de rechterkant.

Dekker en Saymak
De Zwollenaren hopen de komende dagen met nog meer goed nieuws te komen. PEC probeert momenteel het contract van Rick Dekker open te breken. De 22-jarige middenvelder maakt na lang blessureleed een goede ontwikkeling door. Ook wordt er nog altijd gesproken met Mustafa Saymak, wiens contract deze zomer afloopt.

Een Zwolse leegloop lijkt intussen niet aan de orde. Het enige formele bod dat de nummer vier van de Eredivisie ontving was van AZ op Philippe Sandler. Deze aanbieding is rond de Kerstdagen al afgewezen. PEC is momenteel met het management van de verdediger in gesprek over een mogelijke contractverlenging.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.