PEC kondigt boycot aan: uitvak blijft leeg bij IJsselderby in Deventer

Reacties

PEC Zwolle neemt zondag 11 februari geen supporters mee naar het uitduel met Go Ahead Eagles. Dat heeft de club in samenspraak met de fans besloten. Aanleiding is het besluit van de lokale driehoek in Deventer om slechts tweehonderd supporters van PEC toe te laten.

PEC kondigt boycot aan: uitvak blijft leeg bij IJsselderby in Deventer
© @ESPNnl
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
1 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Het uitvak van De Adelaarshorst kan normaal gesproken vierhonderd supporters herbergen, maar dat leek de Gemeente Deventer, Go Ahead Eagles en de politie geen goed plan. Na uitvoerig overleg is besloten om de capaciteit tijdens de IJsselderby te halveren. Dat is slecht gevallen bij PEC, dat het besluit in een statement 'volstrekt onacceptabel' noemt.

De club wijst op het feit dat voor dit seizoen door beide clubs duidelijke afspraken zijn gemaakt met betrekking tot het bezoeken van de IJsselderby in zowel Zwolle als Deventer. 'Met als uitgangspunt om met een schone lei te beginnen en een derby met volle thuistribunes en maximale bezetting in het uitvak. Zo kon Go Ahead Eagles dit seizoen over een vol uitvak beschikken, waar we als club ook alles voor in het werk hebben gesteld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In overleg met de supportersgroepen heeft PEC besloten volgende maand geen supporters mee te nemen naar Deventer. 'Als club en supporters hebben we een eenduidig standpunt. Wij willen enkel met een vol uitvak van vierhonderd supporters aanwezig zijn bij de IJsselderby.'

Go Ahead Eagles heeft nog niet gereageerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.