PEC hoopt te verdienen aan City-huurling

Reacties

PEC Zwolle hoopt deze week een extra verdediger aan de selectie toe te voegen. Als het papierwerk rondkomt, huren de Zwollenaren verdediger Nicolás Freire voor twee seizoenen van Manchester City.

PEC hoopt te verdienen aan City-huurling

De 23-jarige Freire, die centraal achterin naast Dirk Marcellis moet gaan spelen, moet eerst nog een meerjarig contract tekenen in Engeland. Nu staat hij nog onder contract bij Argentinos Juniors in zijn vaderland.

De Zwollenaren huren de verdediger vervolgens voor twee seizoenen van City. Daarbij bedingt de club een doorverkooppercentage. Met andere woorden: mocht Freire in de toekomst worden verkocht aan een andere club, dan deelt PEC in de opbrengsten. De Zwollenaren zijn al langer op zoek naar dergelijke verdienmodellen. Vorige week bedong FC Groningen een soortgelijke constructie, toen het Uriel Antuna huurde van Manchester City. Op die manier proberen Nederlandse clubs ook op de langere termijn wijzer te worden van huurspelers.

Eerder deze week sleet PEC Zwolle Bart Schenkeveld aan Melbourne City FC. Door het vertrek van de verdediger kreeg de club van trainer John van 't Schip (foto) ruimte in het salarishuis en dus werd de huur van Freire haalbaar.

Deze week in VI en op VI PRO een uitgebreid verhaal over de huurlingen die de Eredivisie overspoelen. Iedereen klaagt, maar niemand grijpt in. Sterker nog, de clubs proberen massaal te verdienen aan tijdelijke spelers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.