PEC baalt van KNVB: 'Onverantwoord risico'

Reacties

PEC Zwolle is ontstemd over het besluit van de KNVB om de Eredivisie-wedstrijd tegen Willem II niet te verplaatsen. Technisch manager Mike Willems noemt het onverantwoord.

PEC baalt van KNVB: 'Onverantwoord risico'
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
2 - 0
Willem II
Willem II

De Zwollenaren hebben te maken met een flinke corona-uitbraak, zowel in de hoofdmacht als bij het Onder-21-team. De club diende daarom een verzoek in bij de KNVB om het cruciale duel met Willem II te verplaatsen, maar de bond wilde daar niet in mee.

De KNVB wees naar de coronaprotocollen die voorschrijven dat een wedstrijd gespeeld dient te worden wanneer een club dertien fitte spelers, waarvan één keeper, op de been kan brengen. Technisch gezien is dat bij PEC het geval, als jeugdspelers en nét herstelde spelers worden meegerekend. En dus werd het verzoek afgewezen en staat PEC voor het cruciale duel met Willem II voor een flinke puzzel.

Willems baalt van de besluitvorming. PEC wordt nu gedwongen om gebruik te maken van meerdere spelers die normaal gesproken nooit groen licht hadden gekregen. Spelers die bijvoorbeeld net hersteld zijn van blessures of coronabesmettingen en daardoor pas één of twee keer hebben kunnen trainen, zullen tegen Willem II op de bank plaatsnemen. Als zij in actie moeten komen, lopen ze een verhoogd risico op een nieuwe blessure. 'Dat is onverantwoord', concludeert Willems.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.