Paulinho gaat los in China met tweede dubbelslag in vier dagen tijd

Reacties

De supporters van Guangzhou Evergrande zijn maar wat blij met de terugkeer van Paulinho bij de club. De van Barcelona overgekomen middenvelder maakte zondag voor de tweede keer in vier dagen tijd twee goals in één wedstrijd. Daarmee had hij een flink aandeel in de 2-4 zege op Guangzhou R&F.

Paulinho gaat los in China met tweede dubbelslag in vier dagen tijd

Paulinho was afgelopen donderdag ook al goed voor twee goals in de 0-3 overwinning op Tianjin Teda en scoorde bovendien al in de 5-0 zege op Chongqing Lifan. Na vier wedstrijden sinds zijn terugkeer in China staat de teller zodoende op vijf doelpunten. Paulinho wist alleen bij zijn officiële rentree het net niet te vinden, tegen Guizhou Hengfeng Zhicheng (4-0 nederlaag).

De dertigjarige Paulinho maakte vorig jaar de overstap van Guangzhou Evergrande naar Barcelona. Veel voetbalvolgers plaatsten hun vraagtekens bij die transfer, maar Paulinho verraste vriend en vijand en speelde een sterk seizoen in Spanje. Hierna volgde een goed WK met Brazilië en na dit toernooi kreeg Paulinho de kans om met een zeer lucratief contract terug te keren naar Guangzhou. Tot frustratie van Ernesto Valverde besloot Barcelona om mee te werken aan een transfer.

Vóór zijn avontuur bij Barcelona speelde Paulinho al 53 wedstrijden voor Guangzhou, waarin hij 16 doelpunten maakte. Met zijn huidige scoringsdrift is de middenvelder hard op weg om dit aantal in een seizoen minstens te verdubbelen. Guangzhou Evergrande staat na vijftien competitiewedstrijden vierde in de Chinese Super League en heeft drie punten minder dan koploper Beijing Guoan, dat al wel een duel meer gespeeld heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.