Veelbesproken Paulinho al na een jaar terug naar China

Reacties

Paulinho verlaat Barcelona al na één seizoen. De Catalanen verhuren de Braziliaanse middenvelder voor een jaar aan Guangzhou Evergrande met een verplichting tot koop na de verhuurperiode. De Chinese club ontving een jaar geleden nog veertig miljoen euro voor Paulinho.

Veelbesproken Paulinho al na een jaar terug naar China

De 29-jarige Braziliaan maakte de veelbesproken overstap van Guangzhou Evergrande naar Barcelona. Paulinho verraste de critici met een sterk seizoen in Spanje en ging vervolgens met Brazilië naar het WK. Vrijdagavond werd hij met zijn land uitgeschakeld door België.

'Het niveau van de Chinese competitie is het afgelopen jaar sterk gegroeid', zegt Paulinho in de persverklaring van Guangzhou. 'Ik kies voor een terugkeer in deze competitie en hoop dat ik Guangzhou naar veel prijzen kan leiden.'

De Braziliaan speelde in het afgelopen seizoen 49 officiële wedstrijden voor Barcelona, waarmee hij de Spaanse landstitel en de Copa del Rey won. Van die 49 duels begon hij 27 keer als basisspeler. Voor zijn eerdere avontuur in Azië speelde Paulinho nog in de Premier League voor Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.