Pasveer: 'Ik heb die bal niet gezien'

Het moment van de wedstrijd Vitesse-PSV was de 1-2 van Jürgen Locadia. Een afstandsschot van de spits leek houdbaar voor Remko Pasveer, maar de keeper liet de bal zomaar over hem heen zoeven. De zon zat in de weg.

'Ik heb de bal helemaal niet gezien', zei de doelman na afloop van de wedstrijd tegenover de camera's van FOX Sports. 'De bal ging bij Locadia van de voet weg, ging omhoog en viel precies in de zon. Daarna heb ik hem niet meer gevolgd. Ik probeerde nog te anticiperen, maar de zon zat zo laag. Ik heb hem echt niet gezien en dan baal je.'

Op de vraag of hij dan niet gewoon een pet op had moeten doen, antwoordde Pasveer: 'Dat had geen zin omdat de zon zo laag stond, dan zie je de helft van het veld niet meer. Tijdens de eerste helft en in de warming-up zag het er niet naar uit dat de zon zo fel zou zijn.' En een zonnebril dan? 'Misschien dat dat wel een idee zou zijn.'

Tik
Ook Vitesse-coach Henk Fraser baalde van de goal. Op de persconferentie na de wedstrijd zei hij: 'Die 1-2 was echt een tik. Hij werd gehinderd door de zon en dan vliegt die bal erin uit het niets, terwijl je vlak voor rust scoort. Dan geef je in de pauze aan dat je beter kan gaan staan als team en dat gebeurde ook in de latere fase van de tweede helft. Maar na die goal zijn we het tien minuten kwijt en is de wedstrijd gespeeld. Dat is de kwaliteit van PSV.'