Pastoor met Almere City op jacht naar derde promotie

Reacties

Almere City FC speelt dinsdagavond de heenwedstrijd tegen FC Emmen in de finale van de play-offs om een plek in de Eredivisie. Almere-trainer Alex Pastoor kan na eerder succes met Excelsior en Sparta de eerste oefenmeester worden die deze eeuw met drie verschillende clubs promoveert.

Pastoor met Almere City op jacht naar derde promotie
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
2 - 0
FC Emmen
FC Emmen

Voor Almere City FC is het de tweede keer in de clubhistorie dat de ploeg op de drempel staat van de Eredivisie. In 2018 bereikte de formatie als nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie de finale van de play-offs, maar was De Graafschap over twee duels te sterk.

Dit seizoen eindigde Almere City op de derde plaats in de KKD en heeft het met Alex Pastoor iemand met promotie-ervaring op de bank zitten. De 56-jarige trainer loodste in 2010 Excelsior via de nacompetitie naar de Eredivisie, en werd zes jaar later kampioen van de Eerste Divisie met stadsgenoot Sparta Rotterdam.

Als Pastoor het tweeluik met FC Emmen winnend afsluit, dan is hij de eerste trainer deze eeuw die met drie verschillende clubs naar de Eredivisie promoveert. In de hele historie van het betaald voetbal gingen slechts vier oefenmeesters hem voor. Promotie-recordhouder Frans Körver en Fritz Korbach brachten vijf ploegen naar het hoogste niveau, terwijl Rob Baan en Piet de Visser met drie verschillende eerstedivisionisten succes boekten.

Henk de Jong en Ruud Brood wisten deze eeuw ook driemaal de Eredivisie te halen, maar deden dat twee keer met respectievelijk SC Cambuur en RKC Waalwijk.

Trainers met meeste promoties naar de Eredivisie

Trainer
Promoties
Clubs
Frans Körver
6
MVV (2x), FC Wageningen, Fortuna Sittard
VVV-Venlo, De Graafschap
Fritz Korbach
5
FC Wageningen, PEC Zwolle, FC Volendam
FC Twente, sc Heerenveen
Rob Baan
3
VVV-Venlo, ADO Den Haag, SC Cambuur
Piet de Visser
3
De Graafschap, NEC, Willem II
Henk de Jong
3
SC Cambuur (2x), De Graafschap
Ruud Brood
3
RKC Waalwijk (2x), NEC
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.