Pastoor: 'Gevoel dat er arbitrale beslissingen discutabel waren'

Reacties

Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor heeft een dubbel gevoel overgehouden aan de wedstrijd tegen AZ. Dat was mede ingegeven door het optreden van de arbiter op Het Kasteel.

Pastoor: 'Gevoel dat er arbitrale beslissingen discutabel waren'

'Ik heb een tegenstrijdig gevoel. We begonnen zwak, maar aan het einde van de wedstrijd krijgen we misschien wel meer kansen dan AZ daarvoor', keek Pastoor terug op de nederlaag tegen AZ (0-2). 'Ik heb echt het idee dat er meer ingezeten had. Ook omdat ik het gevoel had dat er arbitrale beslissingen discutabel waren.'

De Sparta-trainer verwees daarbij naast de vermeende buitenspelgeur aan de 0-2 ook naar de penaltyperikelen in de eerste helft. Arbiter Siemen Mulder bood AZ-spits Wout Weghorst na diens misser een nieuwe kans van elf meter raak te schieten, omdat doelman Roy Kortsmit te vroeg van zijn lijn was gekomen.

'Zei Roy dat ik boos zou worden als die penalty had gezeten? Hij wist van de andere hoek, maar zijn gevoel is ook belangrijk. Kan ik makkelijk zeggen nu toch?', zei Pastoor over de burgerlijke ongehoorzaamheid van zijn doelman, die ook de tweede poging van Weghorst keerde.

De reddingen van Kortsmit ten spijt liep AZ weg naar een 0-2 voorsprong. Pastoor probeerde tevergeefs met wissels de opgelopen schade te repareren. 'We hebben bewust gekozen middenvelders te brengen, omdat Ragnar Ache en Robert Mühren voorin voor dreiging zorgden. Dat pakte ook goed uitgezien de slotfase', aldus de coach. 'Je ziet dat je buitenspelers tegen een ploeg als AZ minder uit de verf komen. Loris Brogno heb ik niet gezien en Craig Goodwin had meer moeten doen met de ruimte die er wel was. Ook dat knaagt. Er was echt wel meer te halen. Dat hebben we verzuimd.'

Pastoor liet na afloop weten dat Edward Metgod als technisch adviseur terugkeert op Het Kasteel. De voormalig doelman van Sparta gaat met name het bestuur van adviezen voorzien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.