Atlético Madrid heeft zaterdag op overtuigende wijze drie punten aan het totaal toegevoegd. De ploeg van Diego Simeone boekte op bezoek bij Alavés de ruimste zege van het seizoen.

Alavés
Alavés
0 - 4
Atlético Madrid

Atlético staat niet bekend als een ploeg die vaak grote overwinningen neerzet en won dit seizoen alleen nog in het toernooi om de Copa del Rey met vier doelpunten verschil. Nu moest ook Alavés, de nummer vijf van de ranglijst, eraan geloven. Atlético kende een furieuze start en kwam al na vijf minuten op voorsprong, toen Saúl Níguez op aangeven van Antoine Griezmann raak schoot.

Zes minuten later stond het al 2-0. Diego Costa draaide vlak voor het vijandige strafschopgebied open en verdubbelde de marge met een geweldig schot in de bovenhoek. Atlético zat zo al vroeg op rozen en bouwde na rust verder aan de grootste competitiezege van dit voetbaljaar. Álvaro Morata faalde oog in oog met Fernando Pacheco niet in de afronding en Thomas Partey liet de Alavés-doelman kansloos met het absolute hoogtepunt van de avond (zie video onder).

Door de simpele overwinning heeft Atlético nu weer tien punten minder dan koploper Barcelona, dat eerder op de zaterdag al met 2-0 te sterk was voor Espanyol. De voorsprong van Atlético op Real Madrid bedraagt vijf punten, maar daarbij moet worden gezegd dat Real zondag nog in eigen huis in actie komt tegen Huesca.