Parma koopt zijn 'eigen' prijzen terug

Reacties

De prijzen van het failliete Parma zijn weer terug waar zij horen. De heropgerichte club heeft zijn trofeeën op een veiling teruggekocht.

Parma koopt zijn 'eigen' prijzen terug

Alle bezittingen van de vorig seizoen verdwenen club, waaronder dus de prijzen, gingen na het failissement onder de hamer.

Onder meer de Europa Cup II van 1993, Europese Super Cup van 1994 en UEFA Cups van 1995 en 1999 zijn nu teruggekocht door het 'nieuwe' Parma. Ook de trofeeën die hoorden bij de bekerwinst in 1992, 1999 en 2002 zijn weer bemachtigd. 'Ik ben heel blij dat we de erfstukken van de club weer in handen hebben', zei directeur Luca Carra. 'De trofeeën van Parma horen bij de rechtmatige erfgenaam.'

Die erfgenaam heet Parma Calcio 1913. Die club werd afgelopen zomer opgericht als opvolger van de failliete voorganger Parma FC. De reïncarnatieclub speelt net als het oude Parma in Stadio Ennio Tardini. Van het elftal dat vorig seizoen laatste eindigde in de Serie A is alleen aanvoerder Alessandro Lucarelli overgebleven.

Het nieuwe Parma moest vanwege het faillissement van haar voorganger in de Serie D (vierde niveau) verder. Daarin gaat het de Ducali voor de wind, want met negentien punten uit zeven duels is de club ongeslagen. De kampioen promoveert naar de Lega Pro, de laagste divisie van het Italiaanse profvoetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.