Paris Saint-Germain snelt in stijl naar record

Paris Saint-Germain heeft een record neergezet door liefst 51 punten te pakken in de eerste competitiehelft. Deze prestatie werd bekrachtigd met een kinderlijk eenvoudige zege op Caen: 0-3.

In Caen was een overwinning nodig om het Franse puntenrecord, dat sinds 2006/07 in handen is van Olympique Lyon (50 punten na negentien speelronden), te breken. Dat lukte de ploeg van trainer Laurent Blanc met groot gemak.

De ene goal van de Parijzenaars was nog mooier dan de ander. De schuiver waarmee Ángel Di María de score opende, was nog niet bijzonder fraai. Daarna ging PSG pas echt los. Een klassieke scrimmage, met een gekeerde omhaal van Zlatan Ibrahimovic als hoogtepunt, leverde geen doelpunt op, maar de Zweed haalde in de 36ste minuut zijn gram met een schitterende knal in de bovenhoek.

Na rust was het woord weer aan Di María, die Rémy Vercoutre verschalke met een stift met buitenkant links. In de 68ste minuut had Ibrahimovic een briljante hakbal van de Argentijn tot doelpunt moeten promoveren, maar de paal voorkwam een vierde goal van PSG.

Via een strafschop kon Caen in de slotfase nog wat terug doen, maar Kevin Trapp keerde de inzet van Andy Delort. Zo kon de nummer vier van Frankrijk de eer niet redden. Halverwege de competitie bedraagt de voorsprong van de ongenaakbare lijstaanvoerder PSG op achtervolger Angers zeventien (!) verliespunten. Zo weet Guus Hiddink, zaterdag aangesteld als interim-manager bij Chelsea, dat hem dus in de achtste finale van de Champions League een loodzware taak wacht aangezien de Londenaren aan PSG gekoppeld werden.