Paris Saint-Germain verrast met opvolger van Maxwell

Reacties

Yuri Berchiche maakt voor een bedrag van vijftien miljoen euro de overstap van Real Sociedad naar Paris Saint-Germain. De linksback kent een bijzonder carrièreverloop en begint in Frankrijk aan zijn tweede buitenlandse avontuur. De Spanjaard tekent een vierjarig contract in Parijs.

Paris Saint-Germain verrast met opvolger van Maxwell

De inmiddels 27-jarige Berchiche speelde in zijn jeugd voor zowel Real Sociedad als Athletic Bilbao, Baskische rivalen. Tottenham Hotspur pikte de verdediger volgens op bij Bilbao, maar van een doorbraak in Engeland kwam het niet voor Berchiche. Na twee verhuurperiodes begon de Spanjaard in eigen land onderaan de ladder bij derdeklasser Real Unión. Daar maakte Berchiche dusdanig veel indruk dat jeugdclub Real Sociedad terugkwam voor hem. Het afgelopen seizoen was de linksback een onbetwiste basisspeler, met 35 basisplaatsen in La Liga.

Bij Paris Saint-Germain kan Berchiche gezien worden als de opvolger van Maxwell. De voormalig speler van Ajax nam anderhalve maand geleden op geweldige wijze afscheid van de club. Maxwell is momenteel wereldrecordhouder als het gaat om gepakte prijzen in zijn carrière, maar zijn contract liep afgelopen maand af. Met Berchiche heeft Paris Saint-Germain in ieder geval al een vervanger in huis. 'Het is een eer om het shirt van de club te dragen. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier de perfecte omgeving zal vinden om mijn potentie te benutten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.