Wereldrecord lonkt voor Maxwell bij afscheid van PSG

Reacties

De finale om de Coupe de France van zaterdag tegen Angers biedt Paris Saint-Germain de kans een teleurstellend seizoen met een positieve noot af te sluiten en Maxwell de mogelijkheid zijn status als prijzenpakker in de verf te zetten en daarmee waardig afscheid te nemen van PSG.

Wereldrecord lonkt voor Maxwell bij afscheid van PSG

De voormalig speler van Ajax veroverde in zijn loopbaan reeds 36 trofeeën en is daarmee al gedeeld wereldrecordhouder met de Egyptenaar Hossam Hassan, al zullen statistici het nooit eens worden over de exacte criteria die worden gehanteerd bij deze rangschikking. Moet een speler bijvoorbeeld in de finale in actie zijn gekomen om de prijs op zijn palmares te zetten? En tellen regionale toernooien in Zuid-Amerikaanse landen als prijs?

Unai Emery zal het allemaal een zorg zijn. De oefenmeester van Paris Saint-Germain is er na de uitschakeling in de achtste finale van de Champions League tegen Barcelona en de tweede plaats in de competitie achter AS Monaco alles aan gelegen om wél succes te hebben in het bekertoernooi.

'Iedereen is messcherp, de spelers trainden de hele week heel geconcentreerd', sprak Emery voorafgaand aan het duel met de nummer twaalf van het seizoen. 'Het is een mooie uitdaging om de honderdste editie van het bekertoernooi te winnen. Bovendien kunnen we recordhouder worden. De inzet is dus hoog. We begonnen het seizoen met een prijs (de Franse Super Cup, red.) en willen er ook mee eindigen.'

In competitieverband won PSG dit seizoen al twee keer van Angers, beide keren met 2-0. De aftrap van de Franse bekerfinale, die wordt gespeeld in het Stade de France, is om 21.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.