Pareltjes van Linssen en Mount leiden Vitesse langs PEC

Reacties

Vitesse heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt op bezoek bij PEC Zwolle: 1-2. De individuele klasse van Bryan Linssen en Mason Mount gaf de doorslag voor de formatie van trainer Henk Fraser.

Pareltjes van Linssen en Mount leiden Vitesse langs PEC

Vitesse-spits Tim Matavz hield deze week de gemoederen bezig, maar verscheen in Zwolle wel gewoon aan de aftrap. Nadat de aanvaller in het duel met SC Heerenveen een elleboogstoot uitdeelde aan Denzel Dumfries eiste de aanklager een schorsing van vijf duels waarvan één voorwaardelijk. Daar ging de tuchtcommissie na een beroep van Vitesse in mee, waarna Vitesse opnieuw bezwaar aantekende. Daardoor kon Matavz spelen tegen PEC, aangezien de zaak nog loopt.

In een slordige openingsfase had Vitesse duidelijk het betere van het spel. Het leverde uit een counter een grote kans op voor Mount, die oog in oog met Diederik Boer in de handen van de doelman schoot. De Arnhemmers hadden een overwicht en kwamen na een half uur alsnog op voorsprong dankzij Linssen. De vleugelspeler nam een voorzet van Thomas Bruns op fraaie wijze aan en werkte de bal uit de draai in de verre hoek: 0-1.

Een andere tegenvaller voor PEC was het uitvallen van Ruben Ligeon. De verdediger, begin januari transfervrij vastgelegd door de Zwollenaren, raakte vlak voor rust geblesseerd aan zijn hamstring en kon niet verder. Daarmee kreeg trainer John van 't Schip nog minder keuze in de defensie, want Ligeon was de vervanger van aanvoerder Bram van Polen, die ook in de lappenmand zit. Huurling Nicolás Freire kwam in het veld voor Ligeon.

De trieste aftocht van Ruben Ligeon.
De trieste aftocht van Ruben Ligeon.

Beide teams begonnen afwachtend aan de tweede helft. PEC kon na het eerste bedrijf waarin het niet overtuigde wel een individuele actie gebruiken en daar zorgde Younes Namli voor. De flankspeler loste vanaf een meter of twintig een hard en vooral zwabberend schot, dat doelman Remko Pasveer te machtig was en in de linkerhoek belandde.

PEC was na rust ook sterker dan in de eerste helft, waardoor Vitesse het een stuk minder makkelijk had in Zwolle. Het duel ging meer gelijk op, al bleven grote kansen aan beide kanten lang uit. Vitesse zat in een mindere fase, maar leefde dankzij een pareltje van Mount op. De middenvelder werkte een vrije trap vanaf de linkerflank over Boer en via de lat in het doel. Daarmee zorgde de Chelsea-huurling op fraaie wijze voor 1-2.

Vervolgens had de thuisploeg nog even tijd om voor de gelijkmaker te gaan. Invaller Stef Nijland was daar met een knappe volley dichtbij, maar hij raakte de paal met zijn poging. Verdediger Philippe Sandler probeerde het nog met een vrije trap vanaf een kansrijke positie, maar Pasveer redde met gemak. Zelfs na een ultieme scrimmage in de 94ste minuut lukte het PEC niet om de bal in het doel te krijgen, waardoor de drie punten met Vitesse meegingen naar Arnhem.

Vitesse gaat door de zege in ieder geval voor even over FC Utrecht heen. De Domstedelingen spelen zondag tegen Ajax. Vitesse staat nu op de zesde plaats. PEC staat nog vierde met 36 punten, al kan Feyenoord zondag bij winst op ADO Den Haag op gelijke hoogte komen.

'Mount schoot hem echt fantastisch binnen voor Vitesse'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.