Pareltjes van AZ vergroten problemen armoedig NAC

Reacties

AZ heeft vrijdagavond zonder zich bovenmatig in te spannen drie punten gepakt op bezoek bij NAC Breda. Guus Til en Calvin Stengs namen de Alkmaarders bij de hand.

Pareltjes van AZ vergroten problemen armoedig NAC
NAC Breda
NAC Breda
0 - 3
AZ
AZ

NAC zakte vorige week naar de laatste plaats na een wanprestatie tegen De Graafschap. De druk op Mitchell van der Gaag neemt dan ook toe. Tegen AZ koos de trainer voor winteraanwinst Sullay Kaikai in de basis, terwijl Robert Mühren de voorkeur kreeg boven Anouar Kali. Met opportunistisch voetbal hoopte NAC AZ te overrompelen.

Dat lukte in de eerste minuten van de wedstrijd nog aardig. De inzet die de laatste weken vaak ontbrak bij NAC was nu wel aanwezig en Mühren kreeg zelfs een enorme kans. Marco Bizot hield de aanvallende middenvelder met het nodige fortuin van scoren af. Een dure misser van Mühren, want al snel na die kans stortte NAC in.

AZ greep het initiatief en kreeg via Stengs (redding Benjamin van Leer) een prima kans. De 0-1 viel uiteindelijk pas in de 33ste minuut. Gianluca Nijholt vergat Guus Til te dekken, waarna de middenvelder van AZ volledig vrijstaand scoorde. Van Leer voorkwam bij een goede kans voor Thomas Ouwejan erger, voordat NAC vlak voor rust uit het niets de paal raakte via Gervane Kastaneer.

Net als in de eerste helft startte NAC ook goed aan het tweede bedrijf. AZ leek iets te gemakkelijk te denken over de wedstrijd, maar op het moment dat de Alkmaarders ook maar even bijschakelden was het direct raak. Een weergaloze steekpass van Stengs werd op waarde geschat door Til, die zijn tweede van de avond maakte: 0-2.

Het was een klein wonder dat het bij 0-2 bleef in Breda. Bjørn Johnsen, de vervanger van de geblesseerde Mats Seuntjens, zag Van Leer in samenwerking met de lat een doelpunt voorkomen, terwijl Oussama Idrissi een enorme schietkans om zeep hielp. NAC stond erbij en keek ernaar. De fans in het uitverkochte Rat Verlegh Stadion konden hun ogen niet geloven. 'Voetballen, voetballen, voetballen', schreeuwde de trouwe aanhang van NAC.

Die boodschap kwam maar half over. NAC zocht de aanval en mocht de bal hebben van AZ, dat het duidelijk wel geloofde na de 0-2. Kastaneer testte Bizot met een poging van afstand, de doelman redde knap. Zelfs spelend op de automatische piloot slaagde AZ er in om er nog eentje bij te prikken. In de slotminuut schoof invaller Albert Gudmundsson de 0-3 binnen.

Door de eenvoudige overwinning van AZ houdt de malaise in Breda aan. NAC verkeert in serieuze degradatiezorgen en werd na afloop getrakteerd op een hels fluitconcert en witte zakdoekjes, een zeldzaamheid in het Rat Verlegh Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.