Pareltje Mokhtar onvoldoende voor Zwolle in pikant duel Van Duinen

Reacties

PEC Zwolle en Excelsior hebben zaterdagavond gelijkgespeeld in de Eredivisie: 1-1. De Kralingers zijn definitief veilig na het punt, terwijl PEC Zwolle nog een spannend slot wacht in de strijd om een ticket voor de play-offs om Europees voetbal.

Pareltje Mokhtar onvoldoende voor Zwolle in pikant duel Van Duinen

Na een openingsfase met kansen over en weer kwam PEC Zwolle al na een kwartier op voorsprong tegen Excelsior. Youness Mokhtar toonde niet voor het eerst dit seizoen zijn klasse. De aanvaller dreigde even en schoot de bal vervolgens prachtig in de kruising. De IJslandse doelman Ögmundur Kristinsson bleef kansloos achter. Het was de achtste competitietreffer van Mokhtar in het huidige seizoen.

De doelman van Excelsior kwam vlak voor rust wél als winnaar uit de strijd na een kopbal van Piotr Parzyszek. Ook na de pauze was de aanvaller snel gevaarlijk, maar dit keer schoot de 24-jarige spits naast het doel van Excelsior. De Kralingers kregen even later de uitgelezen mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Arbiter Christiaan Bax gaf een strafschop nadat Levi Garcia gemakkelijk naar de grond ging na een duel met Kingsley Ehizibue. 

Uitgerekend Mike van Duinen nam plaats achter de bal voor de strafschop. De aanvaller van Excelsior flirtte onlangs openlijk met PEC Zwolle. PEC heeft zelfs al een bod uitgebracht op de Haagse spits. Doelman Diederik Boer probeerde de aanvaller nog van de wijs te brengen door naar een hoek te wijzen, maar Van Duinen bleef ijzig kalm en schoot de bal recht door het midden: 1-1. In het laatste half uur slaagden allebei de ploegen er niet in om nog een doelpunt te maken, waardoor er een gelijke stand op het scorebord bleef staan.

Mike van Duinen bleef kalm vanaf de penaltystip.
Mike van Duinen bleef kalm vanaf de penaltystip.

Door het gelijkspel staat PEC op de zevende plaats met één punt meer dan SC Heerenveen en ADO Den Haag. Excelsior bezet de tiende plaats en is na het gelijkspel definitief veilig. PEC Zwolle neemt het dinsdag op tegen het noodlijdende FC Twente. Excelsior wacht woensdag een thuisduel met Heracles Almelo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.