'Pareltje Koundé kan naar Chelsea, ruilmiddel Zouma gooit roet in het eten'

Reacties

Er leek een mooie deal in de maak tussen Chelsea en Sevilla, met toptalent Jules Koundé (22) in de hoofdrol, maar er is een kink in de kabel gekomen. Kurt Zouma (die de omgekeerde weg zou moeten bewandelen) heeft geen trek in de Spaanse club.

'Pareltje Koundé kan naar Chelsea, ruilmiddel Zouma gooit roet in het eten'
© Pro Shots

Het gaat al geruime tijd over de toekomst van Koundé, de jonge Fransman die in 2019 overkwam van Girondins Bordeaux en afgelopen seizoen in tweede jaar grote indruk maakte. In een eerder stadium werd hij al in verband gebracht met Real Madrid, Manchester United, Manchester City, Arsenal en Chelsea. Die laatstgenoemde club wilde nu ook daadwerkelijk doorpakken, zo melden Spaanse media. Het lijkt echter een lastig verhaal te worden om Koundé te halen.

Dat zit zo. Sevilla wil volgens El Mundo Deportivo zo'n 80 miljoen hebben voor de jongeling, een bedrag dat Chelsea wat te gortig vindt. En dus kwam er een oplossing: de Londenaren wilden Kurt Zouma in de deal betrekken, waardoor het transferbedrag wat lager zou worden. Chelsea blij, omdat het een overbodige speler zou kunnen vervangen door een topaanwinst. Sevilla blij, omdat het een fraai bedrag zou incasseren én bovendien een nieuwe verdediger zou binnenhalen. En Koundé blij, omdat hij zijn carrière zou vervolgen bij de ambitieuze winnaar van de Champions League.

De enige in dit verhaal die níét blij is met de op handen zijnde constructie, is echter Zouma. Niet onbelangrijk, want uiteraard moet hij ook akkoord zijn met een overgang naar Sevilla. En dat is nu net het probleem: de Fransman wil dolgraag in Engeland blijven. Ondertussen heeft West Ham United zich naar verluidt ook gemeld bij Chelsea om Zouma over te nemen. En dus moeten Sevilla, Koundé en Chelsea voorlopig even een pas op de plaats maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.