Man United, Real Madrid of Londen: waar gaat pareltje Koundé naartoe?

Reacties

Wat al langer in de lucht hing, is nu min of meer bevestigd: Jules Koundé gaat Sevilla komende zomer verlaten. De 22-jarige verdediger uit Frankrijk is bijzonder gewild, door zeer grote clubs. Maar welke club gaat het worden?

Man United, Real Madrid of Londen: waar gaat pareltje Koundé naartoe?
© Pro Shots

Koundé verhuisde in de zomer van 2019 voor zo'n 25 miljoen euro van Girondins Bordeaux naar Sevilla, maar gaat twee jaar na die transfer alweer een volgende stap maken. De Franse verdediger (die zich met de nationale ploeg momenteel aan het klaarmaken is voor het EK) wordt al geruime tijd met zo'n beetje de volledige Europese top in verband gebracht, maar het was tot voor kort nog niet duidelijk of hij deze zomer al daadwerkelijk zou gaan verkassen.

Die kogel is nu wel door de kerk, zo lijkt het. 'Met het oog op mijn toekomst: het is wel duidelijk dat ik deze zomer wellicht een stap ga zetten', sprak hij op een persconferentie in het Franse trainingskamp. 'Er is nog niets zeker, ik heb nog niets beslist. Maar mijn doel is wel om voor een grote club te gaan spelen. Ik wil nog beter worden, prijzen winnen. Daarvoor moet ik wellicht verhuizen, inderdaad. Maar dat is nu niet het belangrijkste', zo wilde hij zich vooral richten op het EK.

Toch is het grote speculeren over de toekomst van Koundé nu écht losgebarsten. Afgelopen zomer meldde Manchester City zich al, maar nadat Sevilla het bod op hem had afgewezen, hengelde die club Rúben Dias binnen. De Portugees werd door de Engelse sportpers direct uitgeroepen tot Speler van het Jaar. 'Het bod kwam ongeveer overeen met wat hij waard is, maar we geloven dat hij nog meer waard kan worden', sprak technisch directeur Monchi over het feit dat Koundé bleef.

Koundé-klapper
De td gaat gelijk krijgen. Koundé gaat deze zomer vertrekken, de enige vraag is nu nog waar hij precies naartoe gaat. Man City lijkt geen optie meer, maar er blijven nog genoeg mooie clubs over die interesse hebben. Manchester United wordt nadrukkelijk genoemd, maar ook Real Madrid zou bijzonder geïnteresseerd zijn. Dat geldt ook voor Arsenal en Chelsea, die allebei naarstig op zoek zijn naar verdedigende versterking.

Naar verluidt heeft Koundé een ontsnappingsclausule van 90 miljoen euro in zijn contract staan, al is het de vraag of er clubs zijn die in deze onzekere tijden een dergelijk bedrag gaan neertellen. Een som van 70 miljoen euro lijkt waarschijnlijker. Hoe dan ook: Sevilla en Koundé gaan een klapper maken, net zoals de club die met het pareltje aan de haal gaat, want de jongeling lijkt voorbestemd om een absolute wereldverdediger te worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.