Parejo na 'revanche van de eeuw': 'Respecteer Valencia tot mijn dood'

Reacties

Villarreal-aanwinst Dani Parejo wilde na zijn bijzondere treffer van zondag niets weten van revanche op Valencia, de club die hem afgelopen zomer bij het grofvuil zette.

Parejo na 'revanche van de eeuw': 'Respecteer Valencia tot mijn dood'
© Pro Shots

Het stond in de sterren geschreven dat uitgerekend Parejo zondag het vonnis velde over Valencia, zoals Theo van Duivenbode na zijn vertrek bij Ajax in 1969 meteen beslissend was namens Feyenoord in de daaropvolgende Klassieker.

Met een karakteristieke pegel in de derby legde Parejo de Valencia-leiding (lees: eigenaar Peter Lim) het zwijgen op. 'Dit was een van de vreemdste treffers in mijn carrière. Het is zo mooi dat ik heb gescoord voor Villarreal, maar tegelijkertijd doet het pijn dat dit uitgerekend tegen Valencia moest gebeuren', vertelde Parejo na afloop tegen Spaanse media.

Al meteen na zijn goal was te zien dat de technicus met gemengde gevoelens worstelde. Heel even, zo'n tiende van een seconde, leek Parejo te gaan juichen, maar al snel ging er een knop in zijn hoofd om. 'Ondanks alles wat er gebeurd is, respecteer ik Valencia tot mijn dood.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afgelopen zomer was Parejo het meest prominente slachtoffer van de ongekende schoonmaak die de Valencia-leiding doorvoerde. De aanvoerder werd voor niets van de hand gedaan aan de streekrivaal. Het leidde tot meer verbazing dan woede bij Parejo, die in tranen uitbarstte tijdens een in allerijl belegde persconferentie vanuit zijn eigen huis. Wat zou zijn zoontje ervan vinden dat hij niet meer te zien zou zijn in een Valencia-shirt?

Slijk
De lokale krant Las Provincias haalt na het duel van zondag een recente publicatie in Singapore (naar verluidt verspreid door Meriton, de eigenaar van Valencia) aan waarin Parejo door het slijk werd gehaald. Er werd daarin gemeld dat de middenvelder niet scoort, geen assists geeft en bovendien het tempo niet meer bij kan benen. 'Het minste wat Parejo verdiende is respect, als laatste aanvoerder die een prijs veroverde met Valencia', schrijft Las Provincias. 'Heb je advies over voetbal nodig? Schakel Singapore in! Helaas had niemand kunnen zien aankomen dat Valencia zondag ten onder zou gaan door een schot van uitgerekend Parejo.'

Mogelijk krijgt de derby voor Parejo nog wel een vervelend staartje, aangezien hij vlak voor tijd een blessure aan zijn bovenbeen opliep.

Villarreal draait bovenin mee in La Liga:

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Valencia
Meer over Valencia
Meer Villarreal
Meer over Villarreal
Meer Dani Parejo
Meer over Dani Parejo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.