Parejo en Alcácer excelleren namens Valencia tegen Celta

Celta de Vigo bleek niet opgewassen tegen Paco Alcácer en Dani Parejo, die een groot aandeel hadden in de eenvoudige 1-5 zege van Valencia op bezoek bij de hoogvlieger in La Liga.

Het uitblinkende duo nam hun elftal, waar ook voormalig PSV'er Zakaria Bakkali deel van uitmaakte, al vroeg bij de hand op bezoek bij Celta de Vigo. Alcácer opende op aangeven van Parejo in de dertiende minuut met een schuiver in de verre hoek. Vlak voor rust scoorde de aangever van de openingstreffer zelf. De middenvelder krulde de bal uit een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied in de kruising.

Direct na rust was het weer de beurt aan Alcácer. De lepe spits profiteerde van geklungel in de verdediging van Celta en toonde zich oog in oog met doelman Sergio Álvarez uiterst kalm. De vierde treffer van de bezoekers kwam op naam van Parejo, die op aangeven van Alcacer met een rollertje scoorde. Shkodran Mustafi maakte het Valenciaanse doelpuntenfestijn compleet. In de 79ste minuut zorgde hij met een kopbal uit een voorzet van Parejo ervoor dat Álvarez voor de vijfde keer moest vissen.

Het dit seizoen zo goed presenterende Celta had bijzonder weinig in te brengen tegen de uiterst productieve ploeg van trainer Nuno. Het enige noemenswaardige hoogtepunt van de nummer drie van de Primera División kwam op naam van Augusto Fernandez, die op aangeven van Daniel Wass doelman Jaume Domenech van dichtbij verschalkte met een kopbal. Ondanks de pijnlijke nederlaag blijft Celta voorlopig derde, terwijl Valencia naar plaats zes stijgt.