Pardew gaat het na mislukt ADO-avontuur proberen als technisch directeur

Reacties

Alan Pardew heeft een nieuwe club gevonden. De 59-jarige Engelsman heeft zich verbonden aan CSKA Sofia uit Bulgarije. Daar wordt hij geen trainer, maar technisch directeur.

Pardew gaat het na mislukt ADO-avontuur proberen als technisch directeur
© Pro Shots

De club uit de Bulgaarse hoofdstad maakt maandag trots melding van de komst van Pardew. 'Met zijn schat aan ervaring en contacten gaat hij de club helpen bij het aantrekken van spelers. Alan heeft zijn contract al getekend en begint per direct aan zijn werkzaamheden', laat de club in een statement weten.

Het is de eerste keer dat Pardew de functie van technisch directeur gaat vervullen. Sinds hij in 1998 zijn spelersloopbaan beëindigde was hij non-stop actief als trainer. Pardew stond voor de groep bij achtereenvolgens Reading, West Ham United, Charlton Athletic, Southampton, Newcastle United, Crystal Palace, West Bromwich Albion en ADO Den Haag.

Zijn periode in Den Haag bleef door de coronacrisis beperkt tot acht Eredivisie-wedstrijden. Van die acht duels onder de Engelsman wist ADO er slechts één te winnen. Club en trainer besloten vervolgens om de samenwerking niet te verlengen.

CSKA Sofia is de Bulgaarse recordkampioen. De ploeg pakte 31 maal de landstitel, al is het laatste kampioenschap alweer twaalf jaar geleden. CSKA, waar met Jurgen Mattheij één Nederlander onder contract staat, neemt momenteel de derde plaats in beslag in de Bulgaarse competitie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.