Pardew excuseert zich: 'Wat ik deed was belachelijk'

Alan Pardew kreeg zaterdag de rode kaart nadat hij assistent-scheidsrechter Peter Kirkup een duw had gegeven. De manager van Newcastle United schaamde zich na afloop voor zijn onbezonnen actie.

Pardew excuseert zich: 'Wat ik deed was belachelijk'

'Vertelde ik vooraf nog aan de spelers over de geweldige Olympische Spelen die een voorbeeld stelden, duw ik vervolgens zelf de grensrechter omver', aldus Pardew vol schaamte na de 2-1 overwinning op Tottenham Hotspur.

'Ik ben het veld in gelopen en heb sorry gezegd, en dat ik publiekelijk mijn excuses zou aanbieden, want wat ik deed was belachelijk', vertelde Pardew na afloop van Newcastle's eerste competitiewedstrijd. Overigens zal de FA een onderzoek instellen waardoor Pardew een flinke boete of zelfs een schorsing boven het hoofd hangt.

'Het was een geweldig resultaat', vervolgde Pardew. 'De wedstrijd was tactisch gezien erg lastig. We besloten onze twee spitsen toch te laten staan. Gelukkig maar, want het was een echte spitsengoal (1-0 van Demba Ba, red.) die ons het voordeel gaf.'

'Spurs dicteerde het spel in de eerste helft, maar we bleven volharden, waren ijverig en hebben doelpuntenmakers. En juist dat maakt het verschil op dit niveau', aldus Pardew, die nog een schorsing boven het hoofd hangt voor zijn uitsluiting van afgelopen zaterdag. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's