Paniek bij Man United: 'beschamend verlies' op aankoop van 55 miljoen dreigt

Reacties

Na de desastreuze seizoensstart lijkt de paniek toegeslagen bij Manchester United. The Red Devils staan voor een tumultueus slot van de transfermarkt en worden vrijwel dagelijks met nieuwe spelers in verband gebracht. The Telegraph laat woensdag de naam van Thomas Meunier vallen en houdt rekening met een 'beschamend' vertrek van Aaron Wan-Bissaka.

Paniek bij Man United: 'beschamend verlies' op aankoop van 55 miljoen dreigt
© Pro Shots
© Pro Shots

Meunier werd eerder dit kalenderjaar al met Manchester United in verband gebracht, maar de club zou nu serieuze stappen zetten om de rechtsback van Borussia Dortmund binnen te halen. De krant rept over een voorzichtig voorstel van vijftien miljoen euro, al is nog geen sprake van een officieel bod. Het is nog maar de vraag of Dortmund bereid is om mee te werken aan een transfer. De dertigjarige Meunier staat nog twee jaar onder contract en had een basisplaats in de drie officiële wedstrijden die zijn club dit seizoen speelde.

Duidelijk is in ieder geval dat Manchester United wil doorselecteren op de rechtsbackpositie. Sergiño Dest, die mag vertrekken bij Barcelona, zou op de kandidatenlijst staan. Erik ten Hag werkte als trainer van Ajax samen met Dest. Toch wordt Meunier beschreven als een 'meer waarschijnlijke optie' dan de Amerikaans international. Wie het ook wordt: concurrentie van Wan-Bissaka zal de nieuwe rechtsback vermoedelijk niet krijgen. Manchester United hoopt hem immers te verkopen of verhuren.

Zijn oude club Crystal Palace zou bereid zijn om 10 miljoen pond voor hem te betalen, omgerekend circa 11,9 miljoen euro. Een dergelijke transfersom wordt door The Telegraph beschreven als een 'reusachtig en beschamend verlies', omdat Manchester United drie jaar geleden nog 55 miljoen euro aan Crystal Palace betaalde voor Wan-Bissaka. De vleugelverdediger speelde sindsdien 126 officiële wedstrijden. Hij komt niet voor in de plannen van Ten Hag: vooralsnog is Diogo Dalot zijn eerste keus op de rechtsbackpositie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.