'Panenka-liefhebber' Ramos verdedigt zich na kritiek

Reacties

Sergio Ramos benadrukt dat hij er niet op uit is om tegenstanders te vernederen door regelmatig strafschoppen op zijn 'Panenka's' te nemen.

'Panenka-liefhebber' Ramos verdedigt zich na kritiek

Sinds de transfer van Cristiano Ronaldo naar Juventus staat de 32-jarige verdediger bovenaan de lijst van strafschoppennemers bij Real Madrid. Afgelopen maand kreeg Ramos wat kritiek naar aanleiding van zijn 'Panenka' in het duel met Girona in het Copa del Rey-toernooi.

De Spanjaard benutte gedurende zijn hele loopbaan in de reguliere speeltijd van wedstrijden vijftien van zijn achttien penalty's en liefst zeven keer was hij succesvol met een 'Panenka.'

'Maar ik probeer er niemand mee te beledigen of te vernederen', reageert Ramos in gesprek met El Hormiguero. 'Dat is nooit mijn intentie. Het zit zo: in een fractie van een seconde moet je beslissen hoe je de keeper gaat verrassen. Ik wacht tot op het laatste moment om te zien wat hij doet. En soms zijn de meest krankzinnige ideeën meteen de beste. Het klopt wel dat ik één of twee keer enorm veel zelfvertrouwen uitstraalde. Dat is bij sommige mensen wellicht in het verkeerde keelgat geschoten.'

Ramos onthult dat hij en Ronaldo jarenlang op strafschoppen trainden. 'Nu heb ik zijn job overgenomen. Telkens als hij scoorde vanaf de stip, wonnen we.' Woensdag stuit Ramos met Real Madrid op Barcelona in de heenwedstrijd van de halve finale van de strijd om de Copa del Rey.

'Messi tegen Vinícius Júnior, de nieuwe Messi; een geweldige reden om te kijken'

Sergio Ramos maakte onlangs zijn honderdste goal als prof. Welke verdedigers waren ook extreem productief?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.