Pandev zet punt achter imposante loopbaan: 'Wil jullie allemaal omhelzen'

Reacties

Goran Pandev is geen voetballer meer. De bekendste voetballer in de geschiedenis van Noord-Macedonië kondigde donderdagmiddag, op 39-jarige leeftijd zijn afscheid als prof aan via Instagram.

Pandev zet punt achter imposante loopbaan: 'Wil jullie allemaal omhelzen'
© Pro Shots

'Het lijkt nog steeds niet echt. Het was een ongelofelijke reis. Zoveel emoties', schrijft Pandev, die daarna begint aan een uitgebreid dankwoord. 'Ik dank mijn vrouw Nadico en mijn kinderen Filipo, Ana en Sofia voor de steun. Mijn ouders omdat ze mij een droom lieten najagen. Mijn zaakwaarnemer Giovanni Branchini en zijn gezin, zonder jullie had ik dit nooit gekund. Ik dank mijn trainers voor hun vertrouwen en alles dat ze me leerden. En al mijn fans: ik zou jullie graag allemaal omhelzen.'

Pandev werd in 2001 door Internazionale in zijn thuisland opgepikt bij Belasica. In Italië diende hij een zevental clubs, de meeste wedstrijden speelde de aanvaller voor Lazio en Genoa. In 2014 maakte hij een kort en weinig succesvol uitstapje naar Galatasaray. Op zijn erelijst prijkt daardoor wel de Turkse dubbel, naast vijfmaal de Coppa Italia, één titel in de Serie A en de Champions League van 2010.

Een ander hoogtepunt voor Pandev was het EK van vorig jaar, de eerste grote eindronde met deelname van Noord-Macedonië. Als sterspeler van de ploeg scoorde hij één keer. Hij nam afscheid van het interlandpodium in de Johan Cruijff Arena, waar het publiek hem bij zijn erewissel op een hartelijk applaus trakteerde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.