Palermo na witwaspraktijken van voorzitter teruggezet naar Serie C

Reacties

Palermo komt komend seizoen op het derde niveau van Italië uit. De club maakte zich eigenlijk op voor de play-offs om promotie naar de Serie A, maar is door de Italiaanse voetbalbond teruggezet naar de Serie C vanwege verdachte financiële deals.

Palermo na witwaspraktijken van voorzitter teruggezet naar Serie C

Hoofdrolspeler in de fraude bij Palermo is de flamboyante voorzitter Maurizio Zamparini (foto), bekend om zijn voorliefde voor het ontslaan van meerdere trainers per seizoen. De zakenman zou geld witgewassen hebben via Palermo door de club te verkopen aan een nepbedrijf dat hij zelf had opgezet. De forse geldsom die werd betaald voor de club werd door Zamparini vervolgens weer teruggeleend aan Palermo, dat nauwelijks rente hoefde te betalen.

Die transactie is volgens de Italiaanse voetbalbond een bewezen witwasoperatie, waardoor Palermo automatisch als laatste is geëindigd in de Serie B en daardoor degradeert naar de Serie C. Door die beslissing gaat niet Palermo, maar Perugia deelnemen aan de play-offs om promotie naar de Serie A. Venezia dacht play-offs te moeten spelen om degradatie naar de Serie C te voorkomen, maar handhaaft zich nu in de Serie B.

De kans is overigens groot dat Palermo in beroep gaat tegen de straf, melden diverse Italiaanse media.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Palermo
Meer over Palermo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.