Palermo maakt korte metten met machteloos Lazio

Lazio heeft op bezoek in Sicilië een beschamende nederlaag geleden. Tegen Palermo verloor de ploeg machteloos met 5-1.

Het ging al vroeg mis voor de Romeinen. In de tiende minuut maakte voormalig NEC-speler Edgar Baretto de openingstreffer. Palermo bleef domineren en had de macht over Lazio als een poppenspeler met zijn marionetten.

Tien minuten later verdubbelde Massimo Donati de score. Dat op slag van rust nog de 3-0 werd bereikt was geen verrassing. Op aangeven van Fabrizio Miccoli maakte Matías Silvestre een einde aan de wedstrijd voor Lazio.

Nauwelijks bijgekomen van de eerste helft kreeg Lazio twee minuten na de hervatting de 4-0 tegen. Igor Budan droeg zijn steentje bij aan de blamage voor Lazio. Vier minuten later werd de situatie zorgwekkend voor de bezoekers, na de 5-0 van Miccoli.

De frustratie resulteerde ook nog eens in een rode kaart. Gonçalves Dias pakte zijn tweede gele kaart waardoor de uitploeg het laatste kwartier met tien man verder moest. Met tien spelers werd wel nog de eretreffer geproduceerd via Libor Kozak.

Lazio heeft door de nederlaag verzuimd om de achterstand op koploper AC Milan te verkleinen tot vijf punten. Palermo blijft achtste maar heeft de aansluiting met de subtop van de Serie A gevonden.

Udinese-Cagliari 0-0Het gemis van de aan zijn voet geblesseerde Antonio Di Natale begint bij Udinese zichtbaar te worden. Zonder de goalgetter kwam zijn werkgever niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Cagliari. Udinese had door het ruime verlies van Lazio de derde plaats over kunnen nemen, maar moet die positie nu delen met de Romeinen. Cagliari staat negende. Foto: VI Images