Palermo haalt opgelucht adem: puntenstraf in plaats van Serie C

Reacties

Palermo zakt toch níet af naar de Serie C. De Sicilianen kregen twee weken geleden te horen dat de Italiaanse voetbalbond de club terugzette naar het derde niveau vanwege fraude. Het beroep tegen die straf is succesvol gebleken.

Palermo haalt opgelucht adem: puntenstraf in plaats van Serie C

De Italiaanse bond zette Palermo - dat als derde finishte in de eindrangschikking - automatisch terug naar de laatste plaats in de Serie B, toen men bewezen achtte dat voormalig voorzitter Maurizio Zamparini (foto) via de club geld had witgewassen.

Zamparini stond van juli 2002 tot februari 2017 aan het roer bij de Rosanera en keerde later terug, van juli 2017 tot december 2018. Gedurende zijn verblijf bij Palermo vergaarde hij vooral bekendheid door de frequentie waarmee hij trainers ontsloeg. 

De laatste plek in de competitie betekende automatisch afzakking naar de Serie C, maar in hoger beroep is de strafmaat aangepast. Palermo is twintig punten in mindering gebracht en eindigt daarmee op 43 punten: goed voor de elfde plaats.

De veranderde straf is juist beroerd nieuws voor Foggia. Dat eindigde na de eerste straf voor Palermo op een veilige zestiende plaats, maar nu staat het toch weer zeventiende. Daarmee degradeert de club naar de Serie C.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.