'Paleisrevolutie dreigt bij PSG: kritiek na transfermissers zwelt aan'

Reacties

Leonardo is zijn krediet bij Paris Saint-Germain aan het verliezen, schrijft Foot Mercato. Het is dan ook zeer de vraag of de Braziliaan ook volgend seizoen de sportief directeur is in het Parc des Princes.

'Paleisrevolutie dreigt bij PSG: kritiek na transfermissers zwelt aan'
© Pro Shots

Leonardo keerde in de zomer van 2019 terug bij PSG, als opvolger van de impopulaire Antero Henrique, die er overigens wel in geslaagd was om Neymar en Kylian Mbappé te contracteren. Leonardo moest 'de autoriteit van de club' terugbrengen, zo schrijft Foot Mercato, maar tweeënhalf jaar later ligt zijn hoofd op het hakblok.

Met name de afgelopen transferperiode heeft de (interne) kritiek op Leonardo verder doen aanzwengelen. De directeur greep naast Tanguy Ndombélé (de middenvelder vertrok naar Olympique Lyon) en slaagde er evenmin in de selectie flink uit te dunnen. Zo staat Layvin Kurzawa nog steeds op de loonlijst en ketste een huurdeal met Bayer Leverkusen over Junior Dina Ebimbe af.

De 21-jarige Ebimbe zou op huurbasis naar Bayer vertrekken, maar moest dan wel eerst zijn contract verlengen. Daarover werd geen akkoord bereikt. Ook kon Leonardo het met Bayer niet eens worden over de hoogte van de optie tot koop.

De missers op de transfermarkt hebben de verhoudingen tussen Leonardo en Mauricio Pochettino verder op scherp gezet. De coach was volgens de Franse pers sowieso al ontevreden omdat Leonardo eerder niet voor Antonio Rüdiger durfde te gaan en Thiago Silva vrij baan gaf om bij Chelsea te tekenen. Daarnaast hangt de status van Kylian Mbappé als een zwaard van Damocles boven Leonardo's hoofd. De aanvaller vertrekt zo goed als zeker transfervrij, iets wat eigenaar Nasser Al-Khelaïfi niet kan verkroppen. Mocht Mbappé inderdaad gratis de deur uitlopen, dan zou de Qatarese directie kunnen besluiten om definitief te breken met Leonardo.

Het verhaal gaat dat Al-Khelaïfi en consorten al een opvolger op het oog hebben: Fabio Paratici. De afgelopen maanden heeft PSG al met verschillende directeuren contact gehad, onder meer met de 49-jarige Paratici van Tottenham Hotspur. De Italiaan was eerder sportdirecteur bij Juventus.

Als nieuwe trainer blijft Zinédine Zidane de topkandidaat voor PSG. Foot Mercato schrijft echter dat de voormalig coach van Real Madrid weinig fiducie heeft in een samenwerking met Leonardo. Wil PSG Zidane binnenhalen, dan zal Leonardo dus mogelijk geslachtofferd moeten worden. Zidane zou zelf opteren voor een samenwerking met Arsène Wenger als directeur.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
5
Nice
38
20
7
11
52-36
+16
66
6
Strasbourg
38
17
12
9
60-43
+17
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.