Palace geeft voorsprong weg onder toeziend oog nieuwe manager

Reacties

Everton en Crystal Palace hebben maandagavond gelijk gespeeld in de Premier League. Na een saaie eerste helft kwam het treffen in Liverpool na rust tot leven, met als eindresultaat een remise waar geen van beide ploegen echt veel wijzer van wordt.

Palace geeft voorsprong weg onder toeziend oog nieuwe manager
© Pro Shots
Everton
Everton
1 - 1
Crystal Palace
Crystal Palace

Bij Palace ging het na een roerige week weer over voetbal. Roy Hodgson had een stap opzij gezet in het belang van de club en, belangrijker, het clubicoon was ontslagen uit het ziekenhuis. Oliver Glasner, vanaf dinsdag de baas, was afgereisd naar het schilderachtige Goodison Park, alwaar Paddy McCarthy en Ray Lewington, Hodgsons secondanten, de honneurs waarnamen vanuit de dug-out.

Daar zagen ze geen geweldige eerste helft. Beide ploegen leken gebukt te gaan onder de stress van een eventuele nederlaag. De beste kans in een teleurstellend eerste bedrijf viel voor Dominic Calvert-Lewin, die feilloos aantoonde waarom hij al achttien wedstrijden op rij niet scoorde. De voorzet van Dwight McNeil was prima, de afronding met de kop was waardeloos.

Jean-Philippe Mateta had nog een poging namens de Londenaren, Ashley Young veegde de bal net voor de doellijn weg. Na rust werden The Eagles sterker. Tyrick Mitchell stuitte nog op Jordan Pickford, maar Jordan Ayew liet de doelman van Engeland kansloos met een prachtig schot in de verre hoek. De angst regeerde daarna op Goodison. Het team van Sean Dyche ging met de moed der wanhoop vooruit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Calvert-Lewin miste zelf nog een goede kans, maar de frontman van de Merseysiders was wél geregeld nuttig voor zijn ploeggenoten met zijn balvastheid. Hij stelde James Garner in schotpositie, die poging leverde een corner op en daaruit kopte Amadou Onana de blauwe formatie langszij. Jolijt op de Gwladys Stand, één van de laatste antieke tribunes in de Premier League, waar luidkeels om meer geschreeuwd werd, met nog vijf minuten op de klok.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat zat er niet meer in, ondanks een slotoffensiefje van The Toffees. Everton staat enkel op doelsaldo boven de streep, met nog dertien wedstrijden te gaan. Palace staat vijf punten boven de gevarenzone, op een veertiende plek. Everton gaat zaterdag uit naar Brighton, Glasner debuteert eveneens zaterdag op Selhurst Park tegen Burnley.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Crystal Palace
36
11
10
15
49-57
-8
43
15
Everton
36
12
9
15
38-49
-11
37
16
Brentford
36
9
9
18
52-60
-8
36
17
Nottingham Forest
36
8
9
19
45-63
-18
29
18
Luton Town
36
6
8
22
49-78
-29
26
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Crystal Palace
Meer over Crystal Palace
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.