Pak slaag voor Bosz: Lyon hard onderuit bij directe concurrent

Olympique Lyon heeft zondag een kansloze nederlaag geleden op bezoek bij Stade Rennes. De tegenstander van Vitesse in de Conference League was in eigen huis veel te sterk voor de ploeg van Peter Bosz.

Rennes
Rennes
4 - 1
Olympique Lyonnais

In het Rhoazon Park schoot Rennes uit de startblokken. De thuisploeg liet voor rust liefst acht schoten op doel noteren, maar wist alleen de laatste poging om te zetten in een doelpunt. Op slag van rust lukte het Gaëtan Laborde dan eindelijk om Anthony Lopes te kloppen. De Franse spits torende bij een hoekschop hoog boven iedereen uit en knikte de 1-0 binnen.

Bosz bracht bij aanvang van de tweede helft Islam Slimani voor de op de bon geslingerde Bruno Guimarães, maar kreeg na vijf minuten een nieuwe domper te verwerken. Hamari Traoré verdubbelde de voorsprong van Rennes door uit de rebound binnen te werken (2-0). Adrien Trufart strooide met twee doelpunten in de slotfase nog wat extra zout in de wonden van Lyon (4-0).

Pas op de plaats
In de blessuretijd redde Lucas Paquetá de eer. De Braziliaan scoorde vanaf de stip (4-1) en was zo verantwoordelijk voor het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Door de nederlaag moeten de bezoekers even pas op de plaats maken in de strijd om een ticket voor Europees voetbal. Lyon staat zevende, Rennes klimt naar de vijfde plaats.