Paes bewijst zich in de MLS als een ware penaltykiller

Reacties

Maarten Paes heeft in de nacht van zaterdag op zondag een hoofdrol gespeeld in de competitiezege van FC Dallas op Sporting Kansas City. De Nederlandse doelman keerde een strafschop, die echter opnieuw genomen moest worden. Vervolgens redde Paes ook in tweede instantie.

Paes bewijst zich in de MLS als een ware penaltykiller
© Pro Shots
FC Dallas
FC Dallas
2 - 1
Sporting KC
Sporting KC

Bij een stand van 1-1 mocht William Agada aanleggen. Zijn schot ging richting de benedenhoek, maar met een geweldige save hield Paes zijn doel schoon. De blijdschap daarover was echter van korte duur, want de VAR oordeelde dat de Nederlander te ver van zijn doellijn was gekomen. Sporting Kansas City mocht het daarom nog eens proberen.

Agada maakte plaats voor Erik Thommy, die voor de andere hoek koos. Ook zijn inzet werd echter gekeerd door Paes. De score bleef daardoor in evenwicht en zes minuten voor tijd maakte Jesus Ferreira vervolgens het winnende doelpunt voor FC Dallas: 2-1.

Paes ging ruim een jaar geleden van FC Utrecht naar Dallas, dat actief is in de Major League Soccer. VI-verslaggever Stef de Bont sprak eerder nog met de keeper over zijn Amerikaanse avontuur:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.