Padt ziet einde aan 'meest roerige periode' bij Groningen

FC Groningen wacht ook na het bezoek aan De Koel nog op de eerste zege in 2018. Maar doelman Sergio Padt bekeek het na het gelijkspel bij VVV-Venlo (1-1) van een positieve kant.

De openingsfase in De Koel beloofde weinig goeds voor FC Groningen. 'De eerste tien minuten moeten we snel vergeten. We hadden hier niets te zoeken', reageerde Padt bij FOX Sports. 'Het is wel knap dat het na die tien minuten omgezet wordt, we gelijk maken en misschien wel meer verdienen.'

Het punt, dat gezien de VVV-kansen in de slotfase FC Groningen nog bijna ontglipte, moet het sluitstuk zijn van een hectische periode. 'Vanwege de positie op de ranglijst en de dingen die daaromheen gebeuren is dit mijn meest roerige jaar bij Groningen', verwees Padt ook naar de verbanning van spits Lars Veldwijk zonder diens naam te noemen.

Er gloort in de ogen van de aanvoerder licht aan het einde van de tunnel. 'Ik heb het idee dat er nu een einde aan komt. Deze week hebben we ook achter ons gelaten. We hebben nog tien zeer belangrijke wedstrijden. Daarvoor hebben we alleen jongens nodig die er positief in staan. Dan ben ik ervan overtuigd dat het gaat lukken.'