Paco Alcácer, in Dortmund weer het middelpunt

Reacties

Paco Alcácer heeft de smaak te pakken bij Borussia Dortmund. De 25-jarige huurling van Barcelona scoort tot nu toe in iedere wedstrijd en kreeg na tweeënhalf jaar weer een oproep voor het Spaanse nationale elftal. Zaterdag treft hij met Dortmund FC Augsburg (aftrap 15.30 uur). Over hoe de spits in de Bundesliga weer in de spotlights staat.

Paco Alcácer, in Dortmund weer het middelpunt

Alcácer verruilde in 2016 aan het einde van de zomers transferperiode Valencia voor Barcelona, wetende dat hij bij de Catalanen op de bank zou belanden. Wanneer Lionel Messi, Luis Suárez of Neymar geblesseerd was of rust kreeg, mocht Alcácer opdraven. 'Voor me staat de beste spits ter wereld, rechts van me de beste speler ter wereld en links van me de toekomstig beste speler ter wereld', zei Alcácer, toen nog gelukkig met zijn reserverol.

Twee jaar later vertrok de aanvaller bij Barcelona. Trainer Ernesto Valverde deed steeds minder vaak een beroep op Alcácer, die mede door de komst van Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé niet meer de voornaamste bankzitter was in Camp Nou. Dortmund was er als de kippen bij om de Spanjaard op huurbasis op te pikken met een optie tot koop aan het einde van het seizoen. De Duitsers konden wel een veelscorende spits gebruiken. Pierre-Emerick Aubameyang vertrok immers in de winter naar Arsenal en Chelsea-huurling Michy Batshuayi ging in de zomer naar Valencia.

Daar zit meteen het grote voordeel van de keuze van Alcácer voor Dortmund: mits fit is hij eigenlijk altijd de eerste spits in de ploeg van trainer Lucien Favre. Maximilian Philipp speelde vorig seizoen vooral vanaf de linkerflank en was vorig seizoen als spits niet bepaald overtuigend en de pas achttienjarige Alexander Isak, waar Real Madrid nog niet zo lang geleden ook achteraan zat, maakt inmiddels zijn minuten in de Regionalliga West bij Dortmund II.

Voor Alcácer dus een mooie kans op een doelpuntrijk seizoen in Dortmund. De Spanjaard is met vier doelpunten in drie wedstrijden (één per vijftig speelminuten) al goed op weg. De aanvaller kampte vlak na zijn komst even met fysieke problemen, maar heeft inmiddels iedere wedstrijd dat hij heeft meegedaan een doelpunt gemaakt. Als invaller tegen Eintracht Frankfurt en afgelopen zaterdag tegen Bayer Leverkusen zelfs twee keer, terwijl hij zijn basisdebuut in de Champions League tegen AS Monaco (3-0) woensdag ook opluisterde met een doelpunt. Alcácer lijkt al snel te klikken met de vele kwaliteit op de vleugels van Dortmund met Jadon Sancho, Marco Reus, Marius Wolf, Christian Pulisic en Jacob Bruun Larsen.

Ondertussen swingt Dortmund door de beginfase van de Bundesliga. Na zes wedstrijden staat Favre met zijn ploeg bovenaan met een doelsaldo van +14. BVB profiteert dankbaar van het dipje waar Rekordmeister Bayern München nu in zit. Alcácer lijkt na zijn eerste basisplek tegen Monaco klaar voor meer speelminuten en kreeg donderdag nog meer goed nieuws toen bekend werd dat bondscoach Luis Enrique hem had opgenomen in de selectie van Spanje. Onder zijn leiding haalde Barcelona Alcácer eerder op bij Valencia. Nu komt de spits onder de keuzeheer mogelijk voor het eerst sinds maart 2016 uit voor La Roja.

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
4 - 3
FC Augsburg
FC Augsburg
Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.