Paaspotje blijkt eitje voor periodekampioen Groningen

Reacties

De herrijzenis van FC Groningen is, in elk geval voor eventjes, compleet. Trainer Dick Lukkien zag maandag hoe zijn ploeg in een inhaalwedstrijd weinig moeite had met zijn ex-club FC Emmen: 0-3. De groen-witte brigade veroverde daarmee de derde periode, maar veel belangrijker: voor minstens een paar uur ook de tweede plaats.

Paaspotje blijkt eitje voor periodekampioen Groningen
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
0 - 3
FC Groningen
FC Groningen

Het duel op deze paasmaandag werd in eerste instantie uitgesteld vanwege een griepvirus in de selectie van Groningen, iets waar de Drentse buurman voor aanvang nog even stekelig aan refereerde. Dat was ook meteen het meeste venijn dat Emmen deze middag te bieden had. Aan de Oude Meerdijk was Groningen van meet af aan de baas in de Hondsrugderby.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na een klein kwartier namen de bezoekers de leiding via één van de vaak bewierookte jeugdspelers. Thom van Bergen kopte raak uit een hoekschop. Nog voor de strijders van Fred Grim konden opkrabbelen om te werken aan een sprookjescomeback, kregen ze weer een rake klap. Leandro Bacuna kreeg veel ruimte en haalde hard uit: 0-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als ze iets hadden gewild, had Maarten Pouwels één van zijn twee kansen na ongeveer een uur moeten benutten. De boomlange spits faalde eerst met de voet en daarna met het hoofd, ene minuut later deelde Romano Postema de nekslag uit na een misverstand in de defensie van de rood-witten. Met die ruime marge was het wel gespeeld. Lukkien zag zijn ploeg voor de zesde keer op rij winnen.

Groningen is nu dan ook formeel winnaar geworden van de derde periode, enkel een historische nederlaag had dat nog kunnen beletten. Dat is leuk nieuws voor de penningmeester vanwege de geldelijke beloning, uit sportief oogpunt is het slechts een formaliteit. De groen-witten zijn na een zwakke start toch nog volop in de race om directe promotie en staan nu tweede. Dat blijft zo als concurrent Roda JC Kerkrade vanavond punten inlevert tegen Jong PSV op De Herdgang.

Voor Emmen rest een felle strijd om een plek in de play-offs. Hun volgende wedstrijd is ook op maandag, in Wijdewormer wacht Jong AZ. Groningen ontvangt zondag NAC Breda in de Euroborg.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
36
22
9
5
73-32
+41
75
2
Roda JC Kerkrade
36
20
12
4
67-32
+35
72
3
FC Groningen
36
21
8
7
68-29
+39
71
4
FC Dordrecht
36
18
13
5
72-49
+23
67
* Actueel tot en met 30 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.