Paal staat nieuwe stunt van Seedorf in de weg

Trainer Clarence Seedorf heeft dinsdagavond met Deportivo La Coruña een punt gepakt tegen Sevilla. In een wedstrijd met kansen over en weer werd er uiteindelijk niet gescoord. In de slotfase kreeg Deportivo de beste mogelijkheid van de wedstrijd, waardoor het punt tegen de subtopper met gemengde gevoelens wordt ontvangen.

Als degradatiekandidaat zat Deportivo zowaar in een flow, want de laatste twee competitieduels werden omgezet in winst door de ploeg van Seedorf. Málaga (3-2) en Athletic Bilbao (2-3) werden verslagen. Door de goede resultaten werd de hoop op handhaving in La Liga weer nieuw leven ingeblazen, maar dinsdagavond ontving de nummer achttien van de competitie Sevilla, dat nog steeds knokt voor Europees voetbal.

Voor Michael Krohn-Dehli verliep de eerste helft erg vervelend. Al vroeg in de wedstrijd kwam de middenvelder - die in de winterstop de overstap van Sevilla naar Deportivo maakte – hard in aanraking met Johannes Geis. Krohn-Dehli en de Duitser kwamen met de hoofden tegen elkaar en er was even schrik omdat Krohn-Dehli gestrekt naar het gras ging. De Deen kon door, maar moest zich tien minuten voor rust toch laten vervangen. De ex-speler van onder andere RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en Ajax kende twee jaar geleden ook ernstig blessureleed. Hij stond toentertijd als speler van Sevilla ruim een jaar aan de kant met een gebroken knieschijf.

Waar Sevilla, komend weekend tegenstander van Barcelona in de finale van de strijd om de Copa del Rey, in de eerste helft de kansen kreeg, was het Deportivo dat goed begon aan het tweede bedrijf. Pedro Mosquera kreeg veel vrijheid in de zestien, maar jaagde de bal na een lage voorzet in kansrijke positie hoog over. Vervolgens nam Sevilla weer de regie in handen, maar met Deportivo-doelman Rubén heeft Seedorf een troef onder de lat. De goalie liet zich ook tegen Sevilla zien met enkele uitstekende reddingen, waardoor het na tachtig minuten nog steeds 0-0 stond in het Riazor.

Voor de laatste tien minuten bracht Seedorf Zakaria Bakkali in en met de ex-PSV'er werd Deportivo nog enkele keren levensgevaarlijk. Arsenal-huurling Lucas Pérez stuitte na een knappe solo op Sevilla-goalie David Soria en Celso Borges raakte enkele minuten voor tijd nog de paal met een schuiver. Een zinderende slotfase volgde, waarin Riazor de rol van twaalfde man op zich nam. Gescoord werd er echter niet meer in Galicië.

Door het gelijkspel schuift Deportivo richting nummer zeventien Levante. Die club staat op 31 punten na 32 wedstrijden, maar speelt donderdag nog tegen hekkensluiter Málaga. De formatie van Seedorf staat met een wedstrijd meer gespeeld op 27 punten.