Oyf gaat aandelen Vitesse verkopen

Reacties

Vitesse gaat een nieuwe eigenaar krijgen. De Rus Valeriy Oyf heeft besloten om zijn aandelen te verkopen. Hij treedt per direct terug uit de raad van commissarissen van Vitesse.

Oyf gaat aandelen Vitesse verkopen
© Pro Shots

In een statement meldt Vitesse dat bij de verkoop van de aandelen een zorgvuldige procedure wordt gevolgd, zodat de continuïteit van de club gewaarborgd blijft en Vitesse zich kan blijven focussen op zijn sportieve ambities.

In een reactie stelt Oyf: 'Het doet me veel pijn om zo afscheid te nemen van Vitesse, maar in de huidige situatie neem ik deze moeilijke beslissing in het belang van de club, medewerkers, supporters, sponsoren en andere stakeholders. Ik kijk terug op een bijzondere periode, waarin ik me altijd erg betrokken voelde bij de club en genoten heb van de mooie prestaties. Vitesse zit in mijn hart en dat zal altijd blijven gelden voor de club en de supporters.'

Oyf is een compagnon van Roman Abramovich, die vertrekt als eigenaar van Chelsea. In het persbericht over de Londense club meldde Abramovich dat hij een lening van 1,5 miljard euro niet terug hoefde. In het statement van Vitesse wordt er niet gerept over de totale lening, die inmiddels 155 miljoen euro bedraagt. Deze lening kwam tot stand omdat de eigenaar van Vitesse tekorten aanvulde.

Op VI PRO keken we alvast vooruit op een mogelijke breuk en analyseerden we hoe aantrekkelijk Vitesse is voor een andere investeerder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.