Overzicht: Deportivo naar tweede plaats

Deportivo la Coruña is opgeklommen naar de tweede plaats. Onder andere dankzij een doelpunt van Roy Makaay werd Málaga verslagen. Real Mallorca en Rayo Vallecano verloren terrein op de eerste vier ploegen.

Deportivo la Coruña moest van een achterstand terugkomen. De Uruguaanse aanvaller Dario Silva bracht Málaga al na elf minuten op 1-0. Roy Makaay stelde na een half uur orde op zaken, waarna het wachten was op meer treffers van Deportivo. Pas elf minuten voor het einde besliste de Spaanse kampioen het duel. De Argentijnse middenvelder Lionel Scaloni vonniste Málaga met twee doelpunten.

Achter de top vier vechten Real Mallorca en Rayo Vallecano voor een UEFA Cup-plaats. Beide ploegen leden echter punt verlies. Mallorca moest tegen Real Oviedo tien minuten voor tijd de gelijkmaker van de voet van de Deen Peter Møller incasseren. Vallecano moest eveneens genoegen nemen met een puntendeling. Tegen middenmoter Las Palmas was de 1-1 eindstand al na 45 minuten bereikt.

Alavés zakt steeds verder weg. De ploeg van Jordi Cruijff, die na een uur werd gewisseld, ging op eigen veld verrassend onderuit tegen het laaggeklasseerde Numancia . Alejandro Morán opende de score, waarna de jacht op de gelijkmaker door Pacheta werd gesmoord. De middenvelder besliste het duel vijf minuten voor het einde in het voordeel van Numancia.

Espanyol nam afstand van de degradatiezone. Dat ging ten koste van Villareal , dat een 2-1 nederlaag moest incasseren. De Argentijnse versterkingen Martín Palermo en Gustavo Barros Schelotto bleven aan de kant. Villareal stelde tegenover de Espanyol-doelpunten van Raul Tamudo en Martín Posse slecht een laat doelpunt van Gica Craiovenu. Celta de Vigo blijft in de gevarenzone. Daar veranderde het 1-1 gelijkspel tegen Real Zaragoza niets aan.

Het degradatieduel tussen Osasuna en Real Sociedad bleef onbeslist. Inigo Idiakez bracht de thuisploeg op het spoor van een overwinning. Edgaras Jankauskas bracht de ploegen twaalf minuten voor het einde in balans. Het was een ongelukig moment voor de Litouwer, want hij scoorde in zijn eigen doel. Dankzij het punt deelt Sociedad de laatste plaats met Racing Santander , dat in Baskenland met 3-1 ten onder ging. De twee doelpunten in een tijdsbestek van tien minuten bezegelden het lot van Santander. Athletic de Bilbao kwam via Julen Guerrero op voorsprong, waarna Ismaël Urzaiz de marge met twee goals op drie bracht. De treffer José Amavisca was niet meer dan een eretreffer. Ook de rode kaart voor Oscar Vales van Athletic Bilbao een half uur voor tijd, kon Santander niet helpen.