Overtuigend FC Twente neemt voorlaatste horde op weg naar CL

Reacties

FC Twente heeft een nieuwe stap gezet in de richting van de Champions League. De Tukkers rekenden woensdagavond af met Almere City. Daardoor kan in een rechtstreeks duel met naaste belager AZ volgende week de derde plaats veiliggesteld worden.

Overtuigend FC Twente neemt voorlaatste horde op weg naar CL
FC Twente
FC Twente
3 - 1
Almere City FC
Almere City FC

De ploeg van trainer Joseph Oosting kon zich vorige week wel voor de kop slaan, nadat het te lief bleek voor Ajax en in de Johan Cruijff Arena naliet een resultaat te boeken (2-1 nederlaag). Toch was de marge op nummer vier AZ nog altijd riant, getuige het gat van vijf punten. Met oog op de naderende confrontatie met de concurrent was een zege op Almere City wel zeer gewenst.

Voor Almere City is het puntjes sprokkelen geblazen, met als einddoel lijfsbehoud. Rechtstreekse handhaving in de Eredivisie zou een stunt voor scheidend trainer Alex Pastoor betekenen, maar met 33 punten op de teller was een resultaat in de Grolsch Veste nog niet eens een opdracht uit hoge nood. Al zou een overwinning lekker zijn, gezien het feit dat dat al sinds 17 februari niet meer lukte voor de promovendus.

In Enschede had Almere echter weinig in te brengen. Oosting had zijn ploeg duidelijk opdracht gegeven snel af te rekenen met de underdog. Sem Steijn opende het vuur, maar trof doelman Nordin Bakker nog op zijn weg. Uit de daaropvolgende hoekschop was het echter wel raak. Nota bene Mathias Kjølø, die dit seizoen nog geen enkel doelpunt maakte of assist gaf, brak binnen tien minuten de ban. De middenvelder haalde van ver uit en verraste Bakker, die niet vrijuit ging (1-0).

Het leek wachten op meer, maar de Tukkers moesten tot de tweede helft wachten tot er weer opgeveerd kon worden. Smaakmaker Steijn was de man die het stadion liet ontploffen. Na goed voorwerk van Ricky van Wolfswinkel belandde de bal met wat fortuin voor de voeten van de aanvallende middenvelder, die zijn eerste doelpunt in twee maanden maakte. Overigens moest de Grolsch Veste even wachten om de treffer te kunnen vieren, want Steijn zou in buitenspelpositie gestaan hebben. Na lang beraad van de video-arbitrage werd besloten de assistent-scheidsrechter te overrulen en het doelpunt goed te keuren (2-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Laatste horde
Waar FC Twente zocht naar meer, was het Almere dat het spannend maakte. Werkelijk uit het niets schoot Kornelius Hansen op schitterende wijze de aansluitingstreffer in de bovenhoek. Daardoor werd het nog even billenknijpen voor de Grolsch Veste. Daan Rots besliste de tweestrijd echter, waardoor volgende week tegen AZ de derde plaats, en dus het bijbehorende ticket voor de voorronde van de Champions League, veiliggesteld kan worden.

FC Twente Nederland

Almere City FC Nederland

Almere City FC Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
31
27
3
1
103-17
+86
84
2
Feyenoord
31
23
6
2
80-24
+56
75
3
FC Twente
31
19
6
6
59-31
+28
63
* Actueel tot en met 4 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.