Overmars gaat in beroep tegen straf van FIFA

Marc Overmars legt zich niet neer bij het besluit van de FIFA om de straf voor de beleidsbepaler mondiaal door te voeren. Een woordvoerder van de technisch directeur van Antwerp FC heeft tegenover De Telegraaf bevestigd dat Overmars in beroep gaat.

Overmars gaat in beroep tegen straf van FIFA
© Pro Shots

De voormalige directeur van Ajax kreeg in Nederland een straf opgelegd vanwege grensoverschrijdend gedrag. Twee maanden geleden deed het Instituut Sportrechtspraak uitspraak: Overmars werd voor twee jaar geschorst, waarvan één jaar voorwaardelijk. Eerder deze maand werd bekend dat de FIFA die straf heeft overgenomen. Dat betekende dat Overmars zijn functie bij Antwerp niet kan uitoefenen. In eerste instantie gold de straf alleen voor functies bij Nederlandse voetbalorganisaties.

Volgens de woordvoerder van Overmars zijn er verschillende redenen om in beroep te gaan. De sanctie wordt door het kamp rond de oud-aanvaller onder meer 'buitenproportioneel' genoemd. De straf werd Overmars opgelegd na grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijke medewerkers van Ajax.

Bekijk hier al onze video's