'Overmars en Van Bommel hakken knoop door over enfant terrible Lamkel Zé'

Reacties

Didier Lamkel Zé lijkt geen toekomst meer te hebben bij Antwerp FC. De veelbesproken aanvaller ontbrak vrijdag bij de start van de voorbereiding.

'Overmars en Van Bommel hakken knoop door over enfant terrible Lamkel Zé'
© Pro Shots

Hoofdtrainer Mark van Bommel begon vrijdagochtend dus officieel aan zijn project in Antwerpen met een reeks fysieke testen. Daarbij was geen plaats voor Lamkel Zé. Het Nieuwsblad schrijft dat de 25-jarige aanvaller ondanks zijn doorlopende contract niet meer welkom is op De Bosuil en mag vetrekken.

Daarmee lijkt er een einde te komen aan een veelbesproken dienstverband van de Kameroener. Antwerp nam hem in 2018 over van het Franse Chamois Niort en veroverde al snel een basisplaats op De Bosuil. Tegenover zijn prima prestaties op het veld stonden echter steeds meer incidenten.

Onder meer AZ maakte in de zomer van 2019 kennis met de grillen van de Kameroener. Tijdens het duel in de voorrondes van de Europa League leek Lamkel Zé een kwartier voor tijd de winnende goal te maken. Dat vierde hij door in de hekken van het stadion te klimmen, wat hem op zijn tweede gele kaart kwam te staan. Bij het verlaten van het veld toonde hij ter provocatie zijn shirt à la Lionel Messi aan het hele stadion.

Het was slechts één van de vele incidenten rond Lamkel Zé, die de laatste jaren een reputatie opbouwde als enfant terrible in Antwerpen. Zo kwam hij in een shirt van Anderlecht naar de training om een transfer te forceren en raakte hij betrokken bij verschillende ruzies op het trainingsveld. Het voorbije seizoen werd Lamkel Zé aan drie verschillende clubs verhuurd: Dunajska Streda, Khimki en Metz.

Hoewel Lamkel Zé nog een contract tot medio 2023 heeft bij Antwerp, lijkt directeur voetbalzaken Marc Overmars geen toekomst te zien in de Kameroener. Ook voor Guy Mbenza en Junior Pius zoekt Antwerp naar een oplossing.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.