'Over voetballen wilde de dokter het niet eens hebben'

Reacties

Matús Bero tekende onlangs voor Vitesse, speelde in Turkije al voor Trabzonspor en is vijfvoudig international van Slowakije. Zes jaar geleden was het helemaal niet zo zeker dat de 22-jarige middenvelder zou doorbreken als prof.

'Over voetballen wilde de dokter het niet eens hebben'

Op zijn zestiende sloeg het noodlot namelijk toe en leek zijn loopbaan serieus gevaar te lopen. 'Ja, door een simpele tackle met grote gevolgen. Ziekenhuis, een operatie aan mijn knie en daarna het oordeel van de dokter. Die vertelde me dat ik heel veel geluk zou hebben als ik ooit nog zou kunnen lopen. Over voetballen wilde hij het niet eens hebben. Dat moest ik echt uit mijn hoofd zetten', vertelt Bero in een uitgebreid interview met VI.

De jeugdspeler van AS Trencín bleef echter strijdbaar. 'Het klinkt nu een beetje stom, maar ik heb dat vanaf het eerste moment niet geaccepteerd. Ik heb meteen gezegd dat dat onmogelijk was, dat ik wel weer zou gaan voetballen. Dat was een cruciaal moment in mijn leven. Ik heb in mijn hoofd gezet dat ik er echt alles aan zou gaan doen om te slagen in mijn revalidatie en dat ik sterker terug zou komen. Ik had net een jeugdcontractje, alles moest nog beginnen, zo mocht het niet aflopen.

'Ik heb al mijn centen bij elkaar geraapt en ben aan de slag gegaan', vervolgt Bero. 'Mijn ouders hebben nooit getwijfeld: Je moet werken, het komt goed. Dat deed ik alleen met een fysio. Ik was jong en op de club waren er geen faciliteiten, zo groot is de club niet. Ik kon daar wel heen gaan, maar echt veel tijd of mensen waren er niet. Ik had en klein contractje en denk dat God die fysiotherapeute heeft gestuurd. Mijn laatste en al mijn geld heb ik daaraan besteed. En kijk nu.'

Lees in de nieuwe VI of op VI Pro het hele interview met Bero, die in eigen land ook wel bekend staat als De trein uit Trencín.

Samenvatting Vitesse - FC Groningen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.