Ouwejan bevestigt topvorm bij Schalke 04, Itakura scoort schitterend

Thomas Ouwejan heeft vrijdagavond weer eens bewezen in een uitstekende vorm te verkeren. De linksback van Schalke 04 maakte tegen FC Nürnberg zijn derde doelpunt van het seizoen. Hij gaf dit voetbaljaar ook al zeven assists in de 2. Bundesliga.

Schalke 04
Schalke 04
4 - 1
1. FC Nürnberg

De 25-jarige Ouwejan droeg daarmee bij aan een ruime zege van de ploeg uit Gelsenkirchen. De huurling van AZ hielp na twintig minuten mee om een aanval op te zetten en nadat een schot van Darko Churlinov werd gepareerd door doelman Christian Mathenia, was Ouwejan er als de kippen bij om binnen te volleren.

Schalke nam de voorsprong mee de rust in en dat was terecht, want de blauwhemden waren in grote delen van de eerste helft de bovenliggende partij. Schalke zette Mathenia veelvuldig aan het werk en Reinhold Ranftl raakte zelfs de paal. Aan de andere kant werd een treffer van Manuel Schäffler vanwege buitenspel afgekeurd.

Vlak na rust was het wel raak voor Nürnberg: na een voorzet van Enrico Valentini kopte Schäffler de bal terug, waarna Fabian Nürnberger succesvol kon uithalen. Halverwege de tweede helft stelde Schalke orde op zaken: Schäffler kopte de bal na een schot van Blendi Idrizi per ongeluk in zijn eigen doel. Via Churlinov en voormalig FC Groningen-verdediger Ko Itakura werd het in de slotfase ook nog 3-1 en 4-1. Itakura leidde die laatste treffer helemaal zelf in en plaatste de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek.

In de komende editie van Voetbal International verschijnt een interview met Thomas Ouwejan over zijn avontuur bij Schalke 04 en over zijn rol als wingback.