Outsider Italië tankt met monsterzege vertrouwen voor EK

Reacties

Italië heeft vrijdag een eclatante overwinning geboekt op San Marino. Het is voor de Azzurri een lekker begin van de oefencampagne richting het EK.

Outsider Italië tankt met monsterzege vertrouwen voor EK
© Pro Shots
Italië
Italië
7 - 0
San Marino
San Marino

Bondscoach Roberto Mancini gebruikte het oefenduel met San Marino om zijn B-ploeg aan het werk te zien. Meerdere beoogde basiskrachten ontbraken nog, terwijl sterspelers als Ciro Immobile en Lorenzo Insigne de hele wedstrijd op de bank bleven. Dat mocht de pret echter niet drukken.

Ook de reserves hadden bijzonder weining moeite met het nietige San Marino, dat na een half uur voor het eerst moest capituleren. Federico Bernardeschi opende de score, waarna Gian Marco Ferrari zijn debuut opluisterde met een doelpunt.

In de tweede helft ging het vervolgens snel. Door treffers van Matteo Politano (2), Matteo Pessina (2) en Andrea Belotti werd het liefst 7-0. Het is voor de Italianen een overtuigende start van de voorbereiding op het EK. Het is de zevende zege op rij, na de 1-1 remise tegen Oranje in oktober, bovendien was het de 26ste interland op rij waarin Italië ongeslagen bleef.

Op 4 juni wacht nog een oefenduel met Tsjechië, een week later staat de start van het toernooi op het programma. Daar treffen de Italianen in de poule Turkije, Zwitserland en Wales. 

Vr 11 jun. 2021

Wo 16 jun. 2021

Zo 20 jun. 2021

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.