Ould-Chikh baalt van stempel: 'Ik ben niet moeilijk, ik ben eerlijk'

Reacties

Bilal Ould-Chikh (26) is bij FC Volendam bezig aan zijn beste seizoen tot dusver. Wanneer er over de aanvaller gesproken wordt, gaat het echter toch al snel weer over zijn vermeende gedragsproblemen. Ould-Chikh loopt rond met een stempel waar hij maar moeilijk van af komt.

Ould-Chikh baalt van stempel: 'Ik ben niet moeilijk, ik ben eerlijk'
© Pro Shots

In de VI van deze week staat een uitgebreid interview met Ould-Chikh, die dit seizoen uitstekende statistieken kan overleggen. Vervelend voor hem dus dat er steeds weer wordt teruggegrepen naar het verleden. Een moeilijke jongen, zo wordt hij genoemd. Ould-Chikh weet het.

'Alleen hier in Nederland trouwens, hoor. Als ik met clubs uit het buitenland praat gaat het alleen over mijn voetbalkwaliteiten en heb ik nog nooit wat gehoord over enfant terrible ofzo', zegt hij. 'Maar goed, in Nederland delen ze graag stempels uit, en ik heb deze gekregen. Daar kom je bijna niet meer van af. Al moet het op een gegeven moment wel eens klaar zijn.'

Dat hij vorig seizoen drie keer terecht werd gewezen en uiteindelijk zelfs uit de selectie werd gezet, helpt daar natuurlijk niet bij, weet Ould-Chikh zelf ook wel. 'Maar dat heeft niet met het zijn van een moeilijke jongen te maken gehad, hoor. Want wat is moeilijk? Ik ben niet moeilijk, maar ik ben wel heel eerlijk, naar iedereen toe. In het voetbal kan je dat beter niet zijn, want dan word je al snel als moeilijk gezien.'

'Maar vraag het de trainers met wie ik gewerkt heb: van Alfred Schreuder tot Erik ten Hag, van Aleksandar Rankovic tot Fons Groenendijk, Maarten Stekelenburg bij de KNVB… Bel ze maar op en vraag hoe ik ben. Ze zijn allemaal heel positief over me. Dus dan begrijp ik gewoon niet waar dat stempel vandaan komt', zegt de smaakmaker van Volendam.

Ould-Chikh lijkt in de verdediging te schieten, maar benadrukt dat hij zeker niet alleen wil wijzen. Hij heeft ook in de spiegel gekeken en de knop omgezet. Lees in het weekblad of online via VI PRO over de belangrijkste les die hij leerde, zijn plannen voor de toekomst en meer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.